На Facebook днес някои трудности, възникнали в процеса на използване на сайта, не могат да бъдат решени сами. В тази връзка е необходимо да се създаде апел към службата за поддръжка на този ресурс. Днес ще говорим за начините за изпращане на такива съобщения.

Свържете се с техническата поддръжка на Facebook

Ще обърнем внимание на двата основни начина за създаване на обжалване пред техническата поддръжка на Facebook, но те не са единственият изход. Освен това, преди да продължите да четете тези инструкции, не забравяйте да посетите и се опитайте да намерите решение в помощния център на тази социална мрежа.

Отидете в Помощния център на Facebook

Метод 1: Форма за обратна връзка

В този случай процедурата за свързване с обслужващата служба се свежда до използването на специален формуляр за обратна връзка. Проблемът тук трябва да бъде описан възможно най-точно. Ние няма да се фокусираме върху този аспект в бъдеще, тъй като има много ситуации и всеки от тях може да бъде описан по различни начини.

 1. В горния панел на сайта кликнете върху иконата “?” И преминете към раздела “Подаване на сигнал за проблем” от падащото меню.
 2. Отидете в Отчет за проблем във Facebook

 3. Изберете една от представените опции, било то проблем с функциите на сайта или оплакване за съдържанието на други потребители.

  Избор на типа проблем във Facebook

  В зависимост от вида на лечението, формата за обратна връзка се променя.

 4. Facebook Помощен център за плащания

 5. Най-лесно е да се използва опцията „Нещо не работи“. Тук трябва първо да изберете продукта от падащия списък "Къде е възникнал проблемът".

  Избиране на проблемния продукт във Facebook

  В полето „Какво се е случило“ въведете описание на въпроса си. Опитайте се да изразите мислите си ясно и, ако е възможно, на английски.

  Свържете се с техническата поддръжка във Facebook

  Също така е препоръчително да добавите екранна снимка на проблема си, след като промените езика на сайта на английски. След това кликнете върху „Изпращане“.

  Вижте също: Промяна на езика на интерфейса във Facebook

 6. Изпращане на обаждане за поддръжка във Facebook

 7. Входящите съобщения от техническата поддръжка ще бъдат показани на отделна страница. Тук, при наличието на активни дискусии, ще бъде възможно да се отговори чрез формата за обратна връзка.
 8. Facebook inbox от страницата за поддръжка

При контакт с гаранция за отговор липсва, дори ако проблемът е описан възможно най-точно. За съжаление, това не зависи от никакви фактори.

Метод 2: Помощ за общността

Освен това, можете да зададете въпрос в помощната общност на Facebook на връзката по-долу. Тук същите потребители отговарят като вас, следователно всъщност тази опция не е обжалване пред службата за поддръжка. Понякога обаче този подход може да помогне при разрешаването на трудностите.

Отидете в Помощната общност на Facebook

 1. За да пишете за проблема си, кликнете върху бутона "Задаване на въпрос" . Преди това можете да превъртате страницата и да се запознаете самостоятелно с въпроси и статистики за отговор.
 2. Помощ за Общността

 3. В полето, което се появява, въведете описание на ситуацията, задайте темата и кликнете върху „Напред“.
 4. Създаване на въпрос в Помощната общност на Facebook

 5. Внимателно прочетете подобни теми и ако отговорът на въпроса ви не е намерен, използвайте бутона „Имам нов въпрос“.
 6. Съществуващи теми в Помощната общност на Facebook

 7. На последния етап е необходимо да се добави подробно обяснение на всеки удобен език. Също така е препоръчително да прикачите допълнителни файлове към изображението на проблема.
 8. Подаване на жалба до помощната общност във Facebook

 9. След това кликнете върху „Публикуване“ - тази процедура може да се счита за завършена. Времето за получаване на отговор зависи от сложността на въпроса и броя на потребителите на сайта, които са запознати с решението.

Тъй като потребителите в този раздел отговарят, не всички въпроси могат да бъдат решени чрез адресиране към тях. Но дори като се има предвид това, създавайки нови теми, опитайте се да следвате правилата на Facebook.

заключение

Основният проблем при създаването на разговори за поддръжка на Facebook е необходимостта да се използват предимно английски. Използвайки това оформление и ясно артикулирайки мислите си, можете да получите отговор на въпроса си.