Често потребителите искат да имат многофункционално устройство за разглеждане на изображения, което заема малко място на твърдия диск и не зарежда системата. За съжаление, повечето приложения, които предоставят разширени възможности, тежат много.

Но има и програми за работа с снимки, които с ниско тегло решават доста голям брой задачи. Едно такова приложение е разработването на корейската компания Nyam - Imagen. Представете си, че е многофункционален и напълно безплатен инструмент за гледане, организиране и редактиране на изображения, чийто размер е по-малък от 1 МВ.

Съветваме ви да погледнете: други програми за разглеждане на снимки

Преглед на снимката

Основната задача на "Представете си", както всеки друг зрител на снимки, е да предоставя висококачествено изображение. С тази задача приложението се справя перфектно. Качеството на изображенията, показани на екрана, е доста високо. Възможно е да се мащабира изображението.

Преглеждане на снимка в Представете си

Представете си, че поддържат всички основни графични формати (JPG, PNG, GIF, TIFF, BMP, ICO и т.н.), въпреки че са с по-нисък брой софтуерни решения като XnView или ACDSee. Но трябва да се отбележи, че форматите, които не се поддържат от Imagine, са изключително редки, поради което този факт не може да бъде приписван на критичните забележки на корейската програма. Освен това, за да се осигури поддръжка на някои формати, се предоставят специални приставки.

По-важното е, че този продукт може да чете информация директно от архивите (RAR, ZIP, 7Z, TAR, CBR, CBZ, CAB, ISO и др.). Също така приложението работи чудесно с почти всички формати на цифрови фотоапарати.

браузър

Представете си, че има собствен файлов мениджър, наречен браузър. В него можете да навигирате през папките на твърдия диск в търсене на графични файлове. С този инструмент е възможно да изтриете изображения, да ги преименувате, да ги копирате, да извършвате групова обработка.

Браузър в Представете си

Въпреки че външният вид на файловия мениджър не е толкова представителен, както при другите програми за работа с снимки, това се дължи на ниското тегло на Imagine.

Графичен редактор

Както и всяко друго мултифункционално приложение за изображения, Imagine има способността да редактира снимки. В програмата можете да изрежете изображения, да завъртите, да конвертирате, промените размера и палитрата, да приложите ефекти. Освен това е възможно да извлечете отделни кадри от анимирани изображения.

Преоразмеряване на изображение в програмата Imagine

Но трябва да се отбележи, че функциите за редактиране на изображения на Imagine не са толкова развити, колкото по-популярните и по-големи приложения. Въпреки че за средния потребител наличните средства са повече от достатъчни.

Допълнителни функции

Допълнителната функционалност на Imagen е относително слаба. Приложението има функции като отпечатване на изображение на принтера и заснемане на екрана за създаване на екранна снимка.

Настройване на отпечатването на снимки в програмата Imagine

Но гледането на видео файлове или възпроизвеждането на аудио формати, като по-мощните зрители, в Imagine не е налице.

Предимства на Представете си

  1. Малък размер;
  2. Бърза работа;
  3. Поддръжка на основните графични файлови формати;
  4. Поддръжка на основни функции за работа с графики;
  5. Възможност за избор на руски интерфейс от 22 езика.

Недостатъците на Представете си

  1. Някои ограничения във функционалността в сравнение с по-мощните програми;
  2. Няма възможност за преглеждане на неграфични файлове;
  3. Поддържа работа изключително на операционната система Windows.

Представете си, че е мултифункционална програма за работа с графични файлови формати. Неговите възможности обаче все още са малко по-ниски от тези на основните конкуренти. Но за повечето процедури с файлове, те са достатъчни. Подходящ за тези потребители, които оценяват скоростта на работа, минималния размер на приложението, но в същото време иска да има повече функции, отколкото просто да преглежда изображения.

Изтегляне Представете си безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт