По време на работата на iTunes, потребителите по различни причини могат да срещнат грешки в програмата. За да разберем какво причинява проблема с iTunes, всяка грешка има свой уникален код. Тази статия се отнася за грешка с кода 2002.

Изправен пред код за грешка 2002, потребителят трябва да каже, че има проблеми с USB връзката или работата на iTunes е блокирана от други процеси на компютъра.

Как да се определи грешка 2002 в iTunes

Метод 1: Затваряне на конфликтни програми

На първо място, трябва да изключите работата на максималния брой програми, които не са свързани с iTunes. По-специално, ще трябва да затворите антивируса, който най-често води до грешка от 2002 г.

Метод 2: Сменете USB кабела

В този случай трябва да опитате да използвате друг USB кабел, но трябва да се има предвид, че той трябва да е абсолютно оригинален и без повреди.

Метод 3: Свържете към друг USB порт

Дори ако вашият USB порт работи напълно, както е посочено от нормалната работа на други USB устройства, опитайте да свържете кабела с ябълковото устройство към друг порт, като вземете предвид следните точки:

1. Не използвайте USB 3.0 порт. Този порт има по-висока скорост на предаване на данни и се осветява в синьо. Обикновено в повечето случаи се използва за свързване на стартиращи USB флаш устройства, но е по-добре да откажете да използвате други USB устройства чрез нея, защото в някои случаи може да не работят правилно.

2. Свързването трябва да се извърши директно с компютъра. Този съвет е подходящ, ако устройството на Apple е свързано към USB порта чрез допълнителни устройства. Например имате USB хъб или порт на клавиатурата - в този случай се препоръчва да откажете такива портове.

3. За настолен компютър свързването трябва да се извърши от задната страна на системния модул. Както показва практиката, колкото по-близо е USB портът до "сърцето" на компютъра, толкова по-стабилен ще бъде той.

Метод 4: Изключете други USB устройства

Ако са свързани други USB устройства (с изключение на мишката и клавиатурата), докато iTunes работи с компютъра, те трябва да бъдат деактивирани, така че работата на компютъра да е съсредоточена върху притурката на Apple.

Метод 5: Рестартирайте устройствата

Опитайте се да рестартирате компютъра и приспособлението за ябълка, но за второто устройство трябва да рестартирате.

За да направите това, едновременно натиснете и задръжте клавишите Дом и Захранване (обикновено не повече от 30 секунди). Задръжте докато устройството изведнъж се изключи. Изчакайте, докато компютърът и притурката на Apple бъдат напълно заредени, след което опитайте отново да свържете и използвате iTunes.

iTunes: Грешка 2002

Ако можете да споделите своя опит за решаване на грешката с кода на 2002 г., когато стартирате iTunes, оставете вашите коментари.