Компютърните вируси са огромен проблем за съвременния човек. Подобно на преинсталираните Windows, поставете безплатен антивирус, качите няколко файла от интернет и отново започвате бъркотия в системата. Всички, защото не всички безплатни антивирусни програми надеждно защитават компютъра ви от злонамерени обекти.

Kaspersky Free - първият безплатен антивирус от Kaspersky Lab. Включва основните компоненти на защитата. Повечето от функциите в тази програма не са налични и продавачите са любезно помолени да закупят различна версия. Предлагам да разгледаме какво можем да получим безплатно.

Файлов антивирус

Този компонент проверява всички файлове, с които потребителят работи. Това са обекти, които се намират директно на компютъра, обекти, които са запазени в компютъра от интернет и електронна поща, както и файлове, които са били стартирани.

Файлов антивирус в Kaspersky Free

Уеб антивирус

Улеснява работата в интернет. Той следи трафика. Той блокира всички опити за стартиране на злонамерени скриптове, предпазва от кражба на пълномощията, за да разбие банкови карти и други платежни системи.

Уеб антивирус в Kaspersky Безплатно изтегляне

IM-антивирусна

Той се занимава с блокиране на различни злонамерени връзки. Те представляват значителен процент от всички вируси, които развалят системата. Когато се опитате да отидете на такъв сайт, Kaspersky ще ви предупреди за възможната опасност.

IM-Anti-Virus в програмата Kaspersky Free

Mail Anti-Virus

Този компонент е подобен на предишния, само той проверява не връзки, но опасни обекти, които идват заедно с имейли. Ако полученият обект е заразен, програмата ще го блокира и ще го изпрати в карантина.

IM-Anti-Virus в програмата Kaspersky Free

Skanirovka

Както при всеки друг антивирусен продукт, Kaspersky Free има три режима за валидиране (нормални, пълни, селективни), които се различават в зоната за сканиране и времето, прекарано за проверка. Освен това можете да сканирате подвижни носители.

Сканирай за вируси в Kaspersky Free Download

разписание

Друга удобна характеристика на продукта е възможността за конфигуриране на проверката в автоматичен режим без намеса на потребителя.

Сканиране на програмата в Kaspersky Free

самозащита

За да се гарантира, че опасните програми не могат да навредят на антивирусната система и да я забранят, програмата има функция за самозащита. Предотвратява модифицирането и изтриването на файловете на Kaspersky Free.

Самозащита в Kaspersky Free

Е, това вероятно е всичко, което можем да получим безплатно. Честно казано, това е достатъчно за домашна употреба. Програмата Kaspersky Free работи стабилно и напълно се справя с основната задача - търсенето и унищожаването на вируси.

достойнство

  • Напълно безплатно;
  • Руски език;
  • Прост интерфейс;
  • Ефективност.
  • недостатъци

  • Ограничаване на функциите.
  • Изтеглете Kaspersky Free

    Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт