Архивирите вече са практически незаменим инструмент на всеки компютър. Независимо от естеството на вашите класове, винаги може да се наложи да ги компресирате или да ги извлечете от архива. В тази статия ще анализираме архиватора, наречен KGB Archiver 2.

KGB Archiver 2 е мощен инструмент за компресиране на файлове. Той има малко предимство пред останалите архивьори. Те имат високо съотношение на компресия (дори повече от WinRAR), така че може да замени обичайния софтуер за работа с архиви.

компресия

Отначало може да изглежда невероятно, но този архиватор е наистина най-добрият в степента на компресиране на файлове. За съжаление, този процент на компресиране се постига благодарение на специален формат, с който е възможно да се работи само чрез този софтуер. Но ако искате да съхраните този архив за себе си, а не да го прехвърлите на други хора или да публикувате в интернет, тогава няма да има проблеми.

Компресиране в KGB архиватора 2

Настройване на компресията

Soft също има настройка за компресиране. Например, можете да изберете алгоритъм, с който да намалява размерът на файла, да укажете формата и нивото на компресия, което също ще повлияе на размера на файла източник и времето, необходимо за завършване на процеса. В програмата съществуват само 2 формати - KGB и ZIP.

Настройване на параметрите на компресиране в KGB архиватора 2

Парола за компресирани файлове

Без сигурност в нашия свят, никъде и разработчиците на този софтуер се погрижиха за това. За да предотвратите достъп на неупълномощени лица до архива си, можете да зададете парола, за да я отворите или да извършите други манипулации с нея. Без парола не можете да извършвате каквото и да е действие с файловете в архива.

Задаване на парола в архиватора на KGB 2

Самоизвличащ се архив

Друга полезна характеристика на програмата е създаването на SFX архиви. Много софтуер от този тип има тази функция, което не е изненадващо, защото можете да създадете архив, който не се нуждае от програма за разкомпресиране.

SFX архив в KGB Archiver 2

интерфейс

Бих искал да отбележа още доста интересен софтуерен интерфейс. Благодарение на няколко раздела на главния екран можете да изпълнявате почти всички действия, достъпни в програмата. Също така е удобно да използвате дървото на директориите. Има обаче голям недостатък при работата с файловата система. Ако KGB Archiver 2 отваря директорията за първи път, този процес отнема много време. Не е известно защо това е свързано, очевидно разработчиците не обърнаха достатъчно внимание на това.

Интерфейс в архиватора на KGB 2

лечебен

Тази функция ви позволява да извличате файлове от архиви от различни формати, включително * .zip и * .rar . Екстракцията се извършва чрез копиране на компресирани файлове от архива чрез програма до друго място на вашия компютър.

достойнство

  • Най-добро ниво на компресия;
  • Лесен за ползване интерфейс;
  • Безплатно разпространение.

недостатъци

  • Няма руски език;
  • Не се поддържа от програмиста;
  • Проблеми с файловата система.

Изводът от писаното е много прост - програмата е идеална за тези, които обичат да пестят пространство на компютъра си, защото с такова ниво на компресия почти ще забравите за това какво липсва пространство. Разбира се, има някои недостатъци и бих искал програмата да работи малко по-бързо и освен това не е актуализирана от дълго време. Няма обаче идеални неща, но решението винаги е ваше.