Сега все повече и повече хора купуват 3D принтери за домашна употреба. Отпечатването на фигури се извършва с помощта на специален софтуер, при който се създават всички необходими параметри за печат и се стартира самият процес. Днес гледаме на KISSlicer, анализираме предимствата и недостатъците на този софтуер.

Конфигурация на принтера

Има голям брой модели 3D принтери, всяка от които има свои уникални характеристики, които определят скоростта и техниката на печат. Въз основа на тези параметри алгоритъмът за обработка на части се изгражда допълнително. В KISSlicer, на първо място, е конфигуриран профил на принтера, основните му характеристики са зададени, диаметърът на дюзата е посочен и е създаден отделен профил. Ако имате няколко различни принтера, можете да създадете няколко профила, като им дадете подходящите имена.

Настройване на профил на принтер KISSlicer

Материален профил

Следващият е настройването на материала. Триизмерният печат използва няколко различни материала, всеки от които има свои собствени уникални свойства, като точката на топене и диаметъра на резбата. В отделен прозорец KISSlicer са показани всички необходими параметри и създаването на няколко профила едновременно също е възможно, ако работите с различни дюзи.

Персонализирайте профила на материалите на KISSlicer

Настройка на стил на печат

Стилът на печат на проектите също може да се различава, така че ще трябва да завършите подготовката на подходящия профил преди да използвате програмата. Има всички основни типове запълване, както и интензивността им в проценти. В допълнение диаметърът на дюзата също е конфигуриран в прозореца, проверете го с това, което сте посочили при настройката на принтера.

Персонализиране на стил на печат на KISSlicer

Поддържа конфигурация

Не на последно място, профилът на поддръжката е конфигуриран. Програмата има възможност да включва маржове, поли и да активира допълнителни опции за печат. Както при всички други конфигурации, тук се поддържа едновременно създаване на няколко профила.

Конфигурирайте профила за поддръжка на KISSlicer

Работа с модели

След като завършите всички настройки, потребителят се прехвърля в главния прозорец, където работното пространство заема основното място. Той ще покаже заредения модел, можете да персонализирате външния му вид, да го редактирате и да го преместите около работното пространство по всички възможни начини. Ако трябва да се върнете към настройките на профила или да изпълните други конфигурации на програми, използвайте изскачащото меню в горната част на прозореца.

Работно пространство на KISSlicer

Настройване на модела за рязане

KISSlicer поддържа STL моделите и след отварянето и настройката на проекта G-Code се отрязва и генерира, което ще бъде необходимо за последващо отпечатване. Скоростта на този процес зависи от силата на лаптопа и сложността на заредения модел. След завършването му в главния прозорец на програмата ще се покаже отделен раздел със запазения обработен обект.

Обработване на модел в програмата KISSlicer

Настройки за печат

Преди стартирането на програмата потребителят трябваше да конфигурира само основните параметри на принтера, материала и стила на печат. Това обаче не е всичко, което KISSlicer може да направи. В отделен прозорец има параметри, които отговарят за скоростта на принтера, точността на прекъсване, сълза и основната колона. Уверете се, че сте проверили всички настройки в това меню, преди да започнете да печатате.

Подробно задаване на профил KISSlicer

достойнство

  • Поддръжка на няколко профила;
  • Подробни настройки за печат;
  • Бързо генериране на G-код;
  • Удобен интерфейс.

недостатъци

  • Програмата се разпространява срещу заплащане;
  • Няма руски език.

По-горе, разгледахме подробно програмата за принтера KISSlicer 3D. Както можете да видите, има много полезни инструменти и функции, които ще помогнат процесът на печат да бъде максимално удобен и точен. В допълнение, подробната конфигурация на всички профили ще ви позволи да постигнете идеалната конфигурация на печатащото устройство.

Изтеглете пробна версия на KISSlicer

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт