Antivirus McAfee - доста популярен инструмент за унищожаване на вируси. Той се занимава със защитата на персонален компютър с Windows и Mac, както и с мобилни телефони и таблети на Android. При закупуването на лиценз потребителят може да защити всичките си устройства. За да се запознаете с програмата, има безплатна версия.

Основният фокус в Makafi се прави, за да работи с Интернет заплахи. Въпреки това, той не казва, че се справя зле с други задачи. Макафи активно се бори с опасни програми за вируси. Проследява ги в системата и ги унищожава със съгласието на потребителя. Осигурява надеждна защита на устройството в реално време. Нека да разгледаме по-отблизо McAfee.

Защита срещу вируси и шпионски софтуер

В главния прозорец на програмата има няколко големи раздела, всеки от които съдържа допълнителни функции и параметри.

Основният прозорец на програмата Mcafee

В секцията против вируса потребителят може да избере подходящата опция за сканиране.

Избиране на режима за потвърждение в Mcafee

Ако е избран режим за бързо сканиране, се сканират само зоните, които са най-уязвими за инфекция. Тази проверка трябва да се извършва най-малко веднъж седмично.

Бърза проверка в програмата Mcafee

Пълното сканиране отнема много време, но всички части на системата се сканират. По искане на потребителя компютърът може да бъде изключен, когато сканирането завърши.

Пълно сканиране в програмата Mcafee

Когато потребителят трябва да сканира определени обекти на системата, трябва да използвате персонализиран режим на сканиране. Отидете в този прозорец, трябва да изберете файловете, от които се нуждаете.

Настройване на персонализирано сканиране в Mcafee

Също така е конфигуриран списък с изключения за персонализирано валидиране, които Makafi ще игнорират. Тази функция излага системата на допълнителен риск.

Управление на изключенията на Mcafee

Сканиране в реално време

Извършва постоянна защита на компютъра по време на работа. Как ще бъде изпълнено, можете да зададете в разширените настройки. Например, когато свържете сменяем носител, можете да го настроите да проверява автоматично без съгласието на потребителя. Или изберете вида заплаха, на която програмата ще отговори. По подразбиране вирусите се маркират автоматично, но потенциално опасни и шпионски софтуер могат да бъдат игнорирани, ако е необходимо.

Създаване на сканиране в реално време в Mcafee

Планирани проверки

За да може потребителят да взаимодейства по-малко с програмата, вградения график Makafi. С него можете да извършвате гъвкава настройка на сканирането и да настроите необходимото време. Например всеки петък в автоматичен режим ще се извърши бърза проверка.

Конфигуриране на Scheduler в Mcafee

bradmauer

Вторият раздел показва всички елементи на защитата на Интернет.

Функцията на защитната стена трябва да следи цялата входяща и изходяща информация. Също така гарантира сигурността на личните данни. Ако такава защита е активирана, не можете да се страхувате за сигурността на банковите си карти, паролите и т.н. За максимална сигурност, напредналите потребители могат да се възползват от допълнителни настройки.

Mcafee защитна стена

Anti-Spam

За да защитите системата си от фишинг и различни промоционални отломки, блокирайте подозрителни имейли, трябва да активирате функцията Anti-Spam.

Anti-Spam в програмата Mcafee

Уеб защита

В тази секция можете да контролирате посещението на различни интернет ресурси. Защитата се осъществява чрез специална услуга McAfee WebAdvisor, която по подразбиране се отваря в прозореца на браузъра. Услугата има вградена защитна стена и осигурява безопасно изтегляне на файлове. Тук можете да изберете силна парола, с помощта на специален съветник.

McAfee WebAdvisor в програмата Mcafee

актуализиране

По подразбиране автоматичното актуализиране на базите данни е активирано в Macafi. Изборът на потребителя е с няколко опции за определяне на това как точно ще се актуализират подписите. Ако няма връзка с интернет, можете да деактивирате тази функция.

Автоматични актуализации в Mcafee

В някои случаи трябва ръчно да проверите за актуализации.

Актуализации за самообслужване за Mcafee

Защита на личните данни

В този раздел можете да видите специален майстор Шредер, който се занимава с унищожаването на предмети, съдържащи лични данни. Има няколко режима за изтриване, от които можете да избирате.

Шредер в Макафе

Инструменти за компютърна и домашна мрежа

За да се гарантира сигурността на домашната мрежа, McAfee разполага с допълнителен компонент, който ви позволява да преглеждате и променяте всички компютри в мрежата, които имат програмата McAfee.

Инструменти за компютър и домашна мрежа в програмата Mcafee

QuickClean

Вграденият съветник сканира и изтрива всички ненужни файлове в системата, като по този начин ускорява зареждането и работата на компютъра.

QuickClean в програмата Mcafee

Скенер за уязвимост

Позволява ви да актуализирате инсталирания на компютъра софтуер. Тази функция значително спестява времето на потребителя. Можете да извършите тази проверка както в ръчен, така и в автоматичен режим.

Уязвимост скенер в Mcafee

Родителски контрол

Много полезна функция в семейство, където има деца. Родителският контрол блокира гледането на забранени ресурси. Освен това на родителите се дава отчет дали детето се опита да влезе в блокирани сайтове и колко е часът.

Родителски контрол в програмата Mcafee

Предимства на McAfee

  • Прост интерфейс;
  • Руски език;
  • Безплатна версия;
  • Наличие на допълнителни функции;
  • Липса на реклама;
  • Няма инсталиране на допълнителен софтуер.

Недостатъци на McAfee

  • Не са идентифицирани.

Изтеглете пробна версия на McAfee

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт