Популярната игра Minecraft не се ограничава до стандартния набор от блокове, обекти и биоми. Потребителите активно създават свои собствени пакети за мода и текстура. Това се прави с помощта на специални програми. В тази статия ще разгледаме MCreator, който е идеален за създаване на лична текстура или обект.

Широка гама от инструменти

В главния прозорец има няколко раздела, всеки от които отговаря за отделните действия. В горната част има вградени компоненти, например изтегляне на собствена музика на клиента или създаване на блок. Малко по-долу са други инструменти, които трябва да бъдат изтеглени отделно, най-вече те са независими програми.

Главен прозорец MCreator

Създател на текстури

Нека да разгледаме първия инструмент - създателят на текстурите. В него потребителите могат да създават прости блокове, като използват вградените функции на програмата. Налице е индикация за материали или само цветове на конкретен слой и плъзгачите регулират местоположението на отделните елементи в блока.

Създаване на текстура MCreator

Използвайки прост редактор, вие рисувате блок или друг обект от нулата. Има прост набор от основни инструменти, които ще бъдат полезни по време на работа. Изчертаването се извършва на ниво пиксели, а размерът на блока се настройва в изскачащото меню отгоре.

Редактор текстури MCreator

Обърнете внимание на цветовата палитра. Той се представя в няколко варианта, работата е налична във всяка от тях, просто трябва да превключвате между разделите. Можете да изберете цвят, сянка и гарантирано да получите същия дисплей в самата игра.

Избор на цветове MCreator

Добавяне на анимация

Разработчиците са въвели функцията за създаване на прости анимирани клипове с помощта на блокове, създадени или заредени в програмата. Всеки кадър е единично изображение, което трябва да бъде постоянно включено в хронологията. Изпълнението на тази функция не е много удобно, а за да се създаде анимация за няколко секунди, редакторът е достатъчен.

Анимация MCreator

Бронирани текстури

Тук създателите на MCreator не добавиха нищо интересно или полезно. Потребителят може да избере само вида броня и нейния цвят, като използва някоя от палитрите. Може би в бъдещи актуализации ще видим разширяването на този раздел.

Добавяне на броня към MCreator

Работа със изходния код

Програмата разполага с вграден редактор, който ви позволява да работите със изходния код на определени игрални файлове. Трябва само да намерите необходимия документ, да го отворите с MCreator и да редактирате определени линии. След това промените ще бъдат запазени. Обърнете внимание, че програмата използва собствена версия на играта, която се стартира със същия стартер.

Работа с изходния код MCreator

достойнство

  • Програмата се разпространява безплатно;
  • Удобен и красив интерфейс;
  • Лесно се учи.

недостатъци

  • Липса на руски;
  • На някои компютри има нестабилна работа;
  • Комплектът от функции е твърде малък.

На този преглед MCreator приключи. Излезе доста противоречиво, защото в красивата обвивка има програма, която осигурява минимален набор от полезни инструменти и функции, които не винаги са достатъчни дори за неопитен потребител. Малко вероятно е този представител да е подходящ за глобална обработка или създаване на нови текстури.

Изтегляне на MCreator безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт