Компютърът е уникално устройство, чиито възможности могат да бъдат разширени чрез инсталиране на различни програми. Например по подразбиране Windows има вграден стандартен плейър, който е силно ограничен в поддържането на различни аудио и видео формати. И тук е добре известната програма Media Player Classic да бъде полезна.

Media Player Classic е функционален мултимедиен плейър, който поддържа огромен брой видео и аудио формати и има в арсенала си огромен избор от настройки, с които можете да прецизирате възпроизвеждането на съдържание и самата програма.

Поддържа повечето аудио и видео формати

Благодарение на вградения набор от кодеци, Media Player Classic "от кутията" поддържа всички популярни формати на медийни файлове. С тази програма не би трябвало да имате проблеми при отварянето на аудио или видео файл.

Поддържа повечето аудио и видео формати в Media Player Classic

Работете с всички видове субтитри

В Media Player Classic няма да има проблеми при несъвместимост на различните формати на субтитрите. Всички те са перфектно показвани от програмата и, ако е необходимо, са конфигурирани.

Работете с всички типове субтитри в Media Player Classic

Настройки за възпроизвеждане

Освен пренавиване и пауза, има функции, които ви позволяват да регулирате скоростта на възпроизвеждане, прехода към рамки, качеството на звука и др.

Настройване на възпроизвеждането в Media Player Classic

Регулирайте видеоизвеждането

В зависимост от вашите предпочитания, качество на видеото и разделителна способност на екрана, можете да използвате функциите, за да промените дисплея на видеокамерата.

Настройване на показването на видеокамерата в Media Player Classic

Добавяне на отметки

Ако трябва да се върнете в подходящия момент във видеоклип или аудио след известно време, добавете го към маркерите си.

Добавяне на отметки към Media Player Classic

Нормализиране на звука

Една от най-полезните функции в плейъра, която значително ще подобри качеството на звука, така че да звучи и в спокойни и екшън моменти.

Нормализиране на звука в Media Player Classic

Настройване на горещи клавиши

Програмата ви позволява да използвате определена комбинация от горещи клавиши за почти всяко действие. Ако е необходимо, комбинациите могат да бъдат коригирани.

Настройване на горещи клавиши в Media Player Classic

Регулиране на цветовете

При преминаването към настройките на програмата можете да регулирате параметрите като яркост, контраст, оттенък и наситеност, като по този начин подобрявате качеството на картината във видеоклипа.

Регулиране на цветовете в Media Player Classic

Настройване на компютъра след края на възпроизвеждането

Ако гледате или слушате достатъчно дълъг медиен файл, програмата може да бъде настроена така, че да изпълнява изложеното действие в края на възпроизвеждането. Например, след като приключи възпроизвеждането, програмата ще може автоматично да изключи компютъра.

Настройване на компютъра след възпроизвеждане в Media Player Classic

Снимайте екранни снимки

По време на възпроизвеждане, потребителят може да се наложи да запази текущия кадър на компютъра като изображение. Това ще помогне на функцията за заснемане на кадри, която може да се достигне или чрез менюто "Файл", или чрез комбинация от горещи клавиши.

Записвайте екранни снимки в Media Player Classic

Достъп до най-новите файлове

Преглеждайте историята на възпроизвеждането на файлове в програмата. В програмата можете да видите до 20 наскоро отворени файла.

Достъп до най-новите файлове в Media Player Classic

Пуснете и запишете от телевизионния тунер

Като имате свързана с компютъра поддържана телевизионна карта, можете да настроите гледането на телевизия и, ако е необходимо, да запишете програмите, които представляват интерес.

Подкрепа за H.264 декодиране

Програмата поддържа хардуерно декодиране на H.264, което ви позволява да работите с компресия на видео потоци без загуба на качество.

Предимства:

1. Прост интерфейс, който не е претоварен с ненужни елементи;

2. Многоезичен интерфейс, който поддържа руския език;

3. Висока функционалност за удобно възпроизвеждане на медийни файлове;

4. Програмата е напълно безплатна.

недостатъци:

1. Не е разкрито.

Media Player Classic - отличен медиен плеър за възпроизвеждане на аудио и видео файлове. Програмата ще бъде отлично решение за домашна употреба, докато въпреки високата функционалност програмата поддържа интуитивен интерфейс.

Свали Media Player Classic безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт