MEMTEST е малка програма от разработчиците на HCI Design, предназначена да провери RAM на компютъра за грешки, които могат да доведат до неизправности в операционната система.

Проверка на паметта

В безплатната версия програмата има само една функция - сканиращи RAM модули за откриване на грешки и предупреждаване на потребителя за откриването им.

MEMTEST начален прозорец

Проверката може да се извърши както върху цялата сума на паметта RAM (All unused RAM), така и върху броя на мегабайтите за тестване. Проверката продължава до натискане на бутона "Стоп тестване" .

Избиране на размера на RAM за тестване в програмата MEMTEST

Допълнителни функции

MEMTEST има две платени версии - Pro и Deluxe.

  • Версията Pro има функция за по-подробен дисплей на грешките, контролира се чрез командния ред, може автоматично да изпълнява няколко копия от себе си, за да тества голямо количество памет и да работи на фона без "спирачките" на операционната система.
  • Делукс версията, освен всичко останало, има свое собствено разпространение, за да създаде стартиращ диск, който ви позволява да тествате RAM без да стартирате операционната система.

Отидете на официалния сайт, за да закупите пълната версия на MEMTEST

достойнство

  • Малък размер;
  • Изключително лесен интерфейс.

недостатъци

  • Няма руски език;
  • Изпълнява се пълна версия.

Тази програма има добра работа да се справя с нейните задължения - да проверява паметта за грешки. Основният недостатък на безплатното издание е недостатъчната информативност.

Изтеглете пробна версия на MEMTEST

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт