Всички проблеми с работата на оборудването са изключително неприятни и често водят до сериозни последици до пълна загуба на ефективност. За навременното откриване на проблеми и предотвратяване на евентуални трудности в бъдеще, има смисъл да се използва специализиран софтуер. Най-достойните представители на тази категория софтуер са представени в този материал.

TFT монитор тест

Свободен софтуер продукт на руски разработчици, който съдържа всички необходими тестове, позволяващи да се извърши пълна диагностика на всички най-важните характеристики на монитора. Сред тях са изобразяването на цветове, различни нива на яркост и контрастни изображения.

Тест за тестване на монитор на TFT монитор

Освен това в главния прозорец на програмата можете да получите обща информация за всички устройства, отговарящи за графичното изобразяване.

Изтегляне на TFT монитор тест

PassMark MonitorTest

Този представител на описаната категория софтуер се различава от предишния, тъй като има сложни тестове, които осигуряват бърз и пълен тест за работата на монитора.

Програма за проверка на монитора PassMark MonitorTest

Също така много важна характеристика на PassMark MonitorTest е способността да се диагностицира състоянието на сензорните екрани. За разлика от конкурентите обаче тази програма се плаща.

Изтегляне на PassMark MonitorTest

Мъртъв пиксел тестер

Тази програма е проектирана да открива така наречените разбити пиксели. За да се търсят такива дефекти, се използват тестове, подобни на тези, присъстващи в други представители на тази категория софтуер.

Мъртъв пиксел тестер

Резултатите от изследването на оборудването могат да бъдат изпратени на сайта на разработчиците на програмата, което на теория може да помогне на производителите да наблюдават.

Изтегляне на софтуер Dead Pixel Tester

В случай на подозрение относно правилната работа на монитора, е разумно да се използва един от гореописаните софтуерни продукти. Всички те могат да осигурят прилично ниво на тестване на основните параметри и да помогнат за откриването на дефекти във времето, докато те все още могат да бъдат фиксирани.