В Windows има изключително просто, но ефективно средство за персонализиране на мишката. Въпреки това функционалността му не е достатъчна за по-подробна промяна на параметрите на манипулатора. За да преконфигурирате всички бутони и колелото, има много различни програми и помощни програми, като някои от тях ще бъдат обсъдени в този материал.

X-бутон за управление на бутоните

Универсална програма за настройка на параметрите на мишката. Има много широка гама от инструменти за промяна на свойствата на бутоните и колелото. Тя също има функцията за задаване на клавишни комбинации и създаване на няколко конфигурационни профила, включително за определени приложения.

X-бутон за управление на бутоните

X-бутонът за управление на мишката е отличен инструмент за манипулиране на свойствата на манипулатора и работи с всички видове устройства.

Изтеглете X-бутон контрол бутон

Контрол на колелата на мишката

Малка програма, която ви позволява да промените параметрите на колелото на мишката. В контрола на колелата на мишката има възможност да зададете различни действия, които ще се извършват при завъртане на колелото.

Контрол на колелата на мишката

Програмата е създадена единствено за персонализиране на манипулаторното колело и се справя перфектно с тази задача.

Изтегляне на контрол на мишката колело

Logitech SetPoint

Тази програма е много подобна на X-Mouse Button Control в своята функционалност, но работи изключително с устройства, произведени от Logitech. В Logitech SetPoint има възможност да конфигурирате всички основни параметри на мишката и да ги оправите за определени приложения.

Logitech SetPoint

В допълнение към мишката, програмата има способността да настрои фина настройка на клавиатурата, което ви позволява да превъзложите някои клавиши.

Изтеглете Logitech SetPoint

Всичкият по-горе софтуер напълно се справя с настройването на параметрите на мишката, пренасочването на бутоните и изпълнението на други задачи, които инструментът, вграден в операционната система, не може да се справи.