Потребителите, които са пристрастени към фърмуера на своите устройства, базирани на Android, или изпълняват тази процедура, когато е необходимо да възстановят смартфон или таблет, се нуждаят от редица софтуерни инструменти. Е, когато производителят на устройството е разработил пълнофункционален инструмент за качество - програмистът, но такива случаи са изключително редки. За щастие разработчиците на трета страна идват на помощ, като понякога предлагат много интересни решения. Една от тези оферти е помощната програма MTK Droid Tools.

Когато работите с части от паметта на устройства с Android, които се основават на хардуерната платформа MTK, в повечето случаи се използва приложението SP Flash Tool , Това е наистина мощен инструмент за фърмуер, но разработчиците не са предвидили възможността да се обадят на някои, често много необходими функции. За да се премахне този надзор на програмистите на Mediatek и да се осигури на потребителите наистина истински комплект инструменти за операции със софтуерната част на MTK устройствата, е разработена програмата MTK Droid Tools.

Разработката на MTK Droid Tools вероятно е била направена от малка общност от хора със сходни мисли и е възможно да се създаде програма за собствените им нужди, но резултатът е толкова функционален и напълно допълва патентованата програма от Mediatek - SP Flash Tool, която зае своето място сред най-често използваните програми с фърмуер MTK-устройства.

Важно предупреждение! При някои действия в програмата по време на работа с устройства, при които производителят на товарача е блокиран, е възможно повреди на устройството!

интерфейс

Тъй като комуналните услуги изпълняват сервизни функции и са предназначени в по-голяма степен за професионалисти, които са напълно наясно с целта и последствията от своите действия, интерфейсът на програмата не е пълен с излишни "красоти". Малък прозорец с няколко бутона, като цяло, нищо забележително. Същевременно авторът на приложението се погрижи за своите потребители и предостави на всеки бутон подробни указания за неговата цел при задържане на курсора на мишката. По този начин дори и начинаещ потребител, ако желаете, може да овладее функционалността.

MTK Droid Tools основно

Информация за устройството, коренова обвивка

По подразбиране, когато стартирате MTK Droid Tools, се отваря раздел "Информация за телефона" . Когато устройството е свързано, програмата веднага показва основна информация за хардуерните и софтуерните компоненти на устройството. По този начин моделът на процесора, изграждането на Android, версията на ядрото, модемната версия и IMEI са много лесно да се разбере. Цялата информация може да бъде копирана в клипборда веднага с помощта на специалния бутон (1). За по-сериозни манипулации програмата ще има нужда от права на root. Въпреки това, потребителите на MTK Droid Tools не трябва да се притесняват, помощната програма ви позволява да получите корен, макар и временно, до следващото рестартиране, но с едно кликване. За да получите временна коренна обвивка, е предвиден специален бутон "ROOT" .

MTK Droid Инструменти информация рутинна черупка

Карта на паметта на паметта

За да направите резервно копие с SP Flash Tool, имате нужда от информация за адресите на дяловете на паметта на дадено устройство. С помощта на MTK Droid Tools получаването на тази информация не създава проблеми, просто кликнете върху бутона "Блокиране на карта" и веднага ще се появи прозорец, съдържащ необходимата информация. Има и бутон, чрез който се клика върху кой файл за разпръскване се създава.

MTK Droid Инструменти Блок карта

Корен, архивиране, възстановяване

Когато превключите към раздела "корен, резервно копие, възстановяване" , съответното име на раздела на функцията става достъпно за потребителя. Всички действия се извършват с бутони, чиито имена говорят сами за себе си.

MTK Droid корен, архивиране, възстановяване

Ако потребителят има ясно определена цел да използва приложението, функционалността се задоволява със 100%, достатъчно е да натиснете съответния бутон и да изчакате резултата. Например, за да инсталирате приложение, което управлява правата на root, трябва да кликнете върху бутона "SuperUser" . След това изберете конкретна програма, която ще бъде инсталирана на устройството с Android - "SuperSU" или "SuperUser" . Само две кликвания! Останалите функции на раздела "root, backup, recovery" работят подобно и са много прости.

MTK Дроид Инструменти SuperUser

сеч

За да контролира напълно процеса на използване на помощната програма, както и да открива и отстранява грешки, MTK Droid Tools поддържа лог файл, информацията от която винаги е налице в съответното поле на прозореца на програмата.

MTK Droid Tools logging

Допълнителни функции

Когато използвате приложението, има чувството, че то е създадено от човек, който неведнъж е осъществил фърмуера на устройствата с Android и се е опитал да донесе максимално удобство на процеса. По време на фърмуера често се налага да се обаждате на ADB конзолата, а също така да рестартирате устройството в определен режим. За тези цели програмата има специални бутони - "ADB терминал" и "Рестартиране" . Тази допълнителна функционалност значително спестява време, прекарано в манипулирането на дяловете на паметта на устройството.

MTK Droid Tools ADB рестартиране

достойнство

  • Подкрепа за огромен списък на Android-устройства, това е почти всички MTK-устройства;
  • Изпълнява функции, които не се предлагат в други приложения, предназначени за манипулиране на дялове на паметта;
  • Опростен, удобен, разбираем, приятелски и най-важният интерфейс Russified.

недостатъци

  • За да разширите пълния потенциал на приложението, ще ви е необходим и SP Flash Tool;
  • Някои действия в програмата, когато работите с устройства с блокиран буутлоудър, могат да повредят устройството;
  • При липса на познания на потребителя относно процесите, които се случват по време на фърмуера на устройствата с Android, както и умения и опит, вероятно е полезността да не се използва.
  • Не поддържа устройства с 64-битови процесори.

MTK Droid Tools като допълнително средство в арсенала на специализирания фърмуер няма почти никакви аналози. Програмата значително опростява процедурите и довежда до процеса на ускоряване на манипулацията на фърмуера на MTK устройството и също така предоставя на потребителя допълнителни опции.

Свали MTK Droid Tools безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт