Самият браузър на Google Chrome няма толкова разнообразни функции, които могат да осигурят разширенията на трети страни. Почти всеки потребител на Google Chrome има списък с полезни разширения, изпълняващи различни задачи. За съжаление потребителите на Google Chrome често срещат проблем, когато не са инсталирани разширения на браузъра.

Невъзможността за инсталиране на разширения в браузъра на Google Chrome е доста разпространена сред потребителите на този браузър. Различни фактори могат да повлияят на този проблем и съответно има решение за всеки случай.

Защо не са инсталирани разширения в браузъра Google Chrome?

Причина 1: неправилна дата и час

Преди всичко се уверете, че на компютъра се показва правилната дата и час. Ако тези данни не са конфигурирани правилно, кликнете с левия бутон върху датата и часа в тавата и кликнете върху бутона "Настройки за дата и час" в показаното меню.

Не инсталирайте разширения в Google Chrome

В отразения прозорец променете датата и часа, като например зададете автоматично определяне на тези параметри.

Не инсталирайте разширения в Google Chrome

Причина 2: Неправилна работа на натрупаната информация на браузъра

В любимия ви браузър трябва да почиствате кеша и "бисквитките" от време на време. Често тази информация, след известно време се натрупва в браузъра, може да доведе до неправилна работа на уеб браузъра, изливане, включително невъзможността да се инсталират разширения.

Прочетете още: Как да изчистите кеш паметта в Google Chrome

Прочетете още: Как да изчистите "бисквитките" в Google Chrome

Причина 3: Действие на злонамерен софтуер

Несъмнено, ако не можете да инсталирате разширения в браузъра на Google Chrome, трябва да подозирате, че на вашия компютър е активна активност на вируси. В тази ситуация ще трябва да извършите антивирусно сканиране на системата за вируси и, ако е необходимо, да премахнете откритите дефекти. Също така, за да проверите системата за наличие на злонамерени програми, можете да използвате специална програма за лечение, например Dr.Web CureIt .

В допълнение, вирусите често натискат файла "хостове" , чието коригирано съдържание може да доведе до неправилна работа с браузъра. На официалния сайт на Microsoft от тази връзка предоставя подробни инструкции за това къде се намира хост файла и как може да върне оригиналния изглед.

Причина 4: блокиране на инсталирането на антивирусни разширения

В редки случаи антивирусът може да бъде инсталиран като антивирус за вирусна активност, който, разбира се, ще бъде блокиран.

За да предотвратите това, спирайте антивирусната си програма и опитайте да инсталирате разширенията отново в Google Chrome.

Причина 5: Режим на активна съвместимост

Ако сте активирали режим на съвместимост за Google Chrome, това може да доведе и до невъзможността да инсталирате добавки в браузъра.

В тази ситуация трябва да деактивирате режима на съвместимост. За да направите това, щракнете с десния бутон на мишката върху прекия път на Chrome и в контекстното меню, което се показва, отидете на елемента "Свойства" .

Не инсталирайте разширения в Google Chrome

В отворения прозорец отидете в раздела "Съвместимост" и махнете отметката "Пусни програмата в режим на съвместимост" . Запазете промените и затворете прозореца.

Не инсталирайте разширения в Google Chrome

Причина 6: Системата има софтуер, който пречи на нормалната работа на браузъра

Ако компютърът има програми или процеси, които блокират нормалната работа на браузъра Google Chrome, в този профил Google внедри специален инструмент, който ще сканира системата, идентифицира проблемния софтуер, който предизвиква проблеми в работата на Google Chrome и незабавно го удари.

Изтеглете инструмента напълно безплатно, можете да проследите връзката в края на статията.

Не инсталирайте разширения в Google Chrome

По принцип това са основните причини за невъзможността да инсталирате разширения в браузъра Google Chrome.

Изтеглете инструмента за почистване на Google Chrome безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт