Съвременните приспособления, като например смартфони и таблети, са разположени главно като устройства за интернет. Естествено, най-важните приложения за такива устройства са браузърите. Често софтуерът на персонала е по-лош от удобството на програми от програмисти от трети страни. Един от най-известните уеб браузъри за Android за Android е Opera Mini. За това, което знае, ще говорим с вас днес.

Запазване на трафика

Opera Mini винаги е била известна със своята функция за спестяване на трафик. Този чип работи много просто - данните от страницата, която ще видите, се изпращат на сървърите на Opera, където те са компресирани със специален алгоритъм и вече са изпратени на вашето устройство.

Opera Mini икономичен режим

Има три настройки за режим на запис: автоматичен, висок, екстремен. Освен това, можете да изключите запазването на трафика като цяло (например, като използвате Wi-FI дома).

Избиране на режим Opera Mini

Автоматичният режим настройва възможностите за спестяване чрез изследване на скоростта на предаване на данни във вашата връзка. Ако имате нискоскоростен 2G или 3G интернет, той ще бъде по-близо до крайност. Ако скоростта е висока, тогава режимът ще бъде по-близо до "High" .

Разделен е режима "Extreme" . В допълнение към действителното компресиране на данни, също така забранява различни скриптове (JavaScript, Ajax и т.н.) в името на икономиката, поради което някои сайтове може да не работят правилно.

Неправилна работа на сайта Opera Mini

Блокиране на рекламите

Приятно допълнение към начина на запазване на трафика е блокирането на реклами. Тя работи добре - няма изскачащи прозорци и нови неразбираеми раздели, за разлика от най-новите версии на UC Browser Mini. Трябва да се отбележи, че този инструмент работи изключително заедно с икономическата функция. Така че, ако не е нужно да запазвате, но искате да преглеждате страници без реклами - инсталирайте отделно решение: AdGuard, AdAway, AdBlock Plus.

автоматично блокиране на заключването на Opera Mini

Оптимизиране на видеоклипа

Невероятно полезна функция на Opera Mini е оптимизацията на видеозаписите. Между другото, няма нищо подобно в нито едно от конкурентните решения. Подобно на блокирането на реклами, този чип работи само когато е включен икономичен режим. Работи точно като компресирането на данни. Недостатъкът е бавната скорост на изтегляне на филма.

Оптимизиране на видеоклипа Opera Mini

Персонализируем интерфейс

Разработчиците на Opera Mini полагат грижи за хората, които искат да сърфират в интернет по същия начин, както в "възрастни" опери. Ето защо в Mini-версията има два режима: "Телефон" (удобство при работа с една ръка) и "Tablet" (удобство при превключване между раздели). Режимът "Таблет" е много удобен при работа в режим на пейзаж на смартфони с голям диагонал на екрана. Трябва да се отбележи, че няма такава функция в браузър-конкурентите (UC Browser Mini и Dolphin Mini). И в по-старите интернет браузъри нещо подобно е налице само в Firefox за Android.

Режим на таблета Opera Mini

Нощен режим

В Opera Mini има "Нощен режим" - за любителите на полунощните стентове в Интернет. Голяма част от персонализацията на този режим не може да се похвали, но се справя добре със задачата си, намалява яркостта или ви позволява да контролирате нивото си. Заедно с него има вграден синен филтър, който се активира от плъзгача "Намалете напрежението на очите" .

Нощен режим Opera Mini

Разширени настройки

Много интересно за определена категория потребители ще бъде функцията за ръчно настройване на някои функции на Opera Mini. За да направите това, трябва само да въведете лентата за търсене (само в случай, превключете преди това в режима на крайно спестяване):

opera:config

Тук има много скрити настройки. Ние няма да се занимаваме с тях подробно.

Скрити настройки за Opera Mini

достойнство

  • Пълна подкрепа на руския език;
  • Програмата е абсолютно безплатна;
  • Повишаване на трафика;
  • Възможност за персонализиране "за себе си".

недостатъци

  • Ниска скорост на изтегляне с лоша връзка;
  • Неправилно показване на сайтове в "екстремен" режим;
  • Файловете често са повредени в момента на стартиране.

Opera Mini е една от най-старите и най-популярните мини версии на добре познатите уеб браузъри. Опитът на разработчиците позволи създаването на много бързо приложение, което внимателно обработва трафика и има фини настройки. Без да отричаме недостатъците си, отбелязваме, че Opera не е напразно смятана за най-добрият браузър сред всички, които могат да компресират данни - никой от конкурентите не може да се похвали с такава функционалност.

Изтеглете Opera Mini безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин