Pattern Maker е създаден за създаване на електронни схеми за бродиране. Функционалността му е съсредоточена върху този процес. Soft се изпълнява като редактор с всички необходими инструменти. Нека да разгледаме този представител по-подробно.

Настройване на нова схема

Програмата предлага редица настройки не само за платно, но и за цвета, вида на веригата и мрежата. Трябва да създадете нов проект, след което да се отвори меню с няколко раздела, да ги превключите, за да зададете необходимите параметри.

Персонализиране на машина за моделиране на тъкани

лента с инструменти

Бродерията се извършва с помощта на малък набор от инструменти. Повечето от тях са отговорни за типа кръст - може да са пълни, полу-кръстосани или прави шевове. В допълнение, има попълване, добавяне на надписи, няколко типа възли и мъниста.

Инструменти за бродерия

Добавяне на текст

В Pattern Maker има гъвкава настройка на текста. Изберете този инструмент, за да отворите менюто за редактиране. Надписите тук са разделени на два вида. Първият е подходящ за бродерия, няма всички стандартни стандартни шрифтове, само специални. Вторият тип е класически - етикетите ще имат обичайния външен вид според избрания шрифт. На дъното на менюто има допълнителни настройки за интервали и полета.

Настройване на създателя на шаблони

Цветна палитра

Разработчиците подчертаха, че те се опитват да съответстват на цветовете на палитрата, почти идентични с естествените. Можете да го видите само на монитор с добро цветно изобразяване. Програмата има 472 различни цвята и вградени в себе си нюанси. Създайте своя собствена палитра, като изберете няколко цвята.

Палитра с цветови шарки

Конфигуриране на нишките

Обърнете внимание на настройките на нишката. В този прозорец дебелината и видът на всеки кръст или шев се избират отделно. Предлага се избор от една до 12 нишки. Промените ще влязат в сила незабавно и ще бъдат използвани при всички бъдещи проекти.

Конфигуриране на машина за създаване на шаблони

Опции за бод

Дебелината на шевовете по подразбиране е равна на две и една нишка. В прозореца "Опции за шев" потребителят може да го промени, както сметне за подходящо. Освен това има настройка за добавяне на удари и показаната дебелина. Има такива възможности в съседните раздели.

Опции за шаблони на шевовете

Консумация на нишки

В зависимост от избраните параметри, видовете нишки и сложността на проекта, това отнема определено количество материал. Pattern Maker ви позволява да получите подробна информация за общия брой конци, консумирани на определен чертеж. Отворете подробна информация, за да получите данни за рулони и разходи за всеки бод.

Информация за Pattern Maker

достойнство

  • Pattern Maker е безплатен;
  • Има руски език;
  • Лесна и удобна работа;
  • Гъвкави настройки.

недостатъци

  • Малък брой инструменти и функции;
  • Не се поддържа от програмисти.

В този преглед Maker Maker е свършил. Този инструмент е добро решение за тези, които трябва да създадат електронна схема на бродерия. Програмата ви позволява да използвате различни дебелини на нишки, да наблюдавате консумацията им, идеална за любителите и професионалистите.

Свали Pattern Maker безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт