Без музика, е много трудно да си представиш ежедневието. Най-често тя ни придружава на пътувания, на работа, когато се занимаваме с обикновени дела. Можете да стартирате плейлиста си с избраната музика, но някои предпочитат да търсят нещо ново с помощта на интернет радио. Има много уеб сайтове и програми, които осигуряват слушане на голям брой радиостанции в един интерфейс и между тях има една интересна програма за слушане на радио потока през интернет на персонален компютър.

PCRadio е компактна програма за слушане на радиостанции директно на вашия компютър чрез Интернет. Има огромен списък от радиостанции, които играят в различни жанрове.

Голям избор от радиостанции

В списъка можете да намерите музикални потоци, които излъчват в един конкретен жанр, или излъчват песни на определен изпълнител или група, те казват само новини, предлагат реклама или четат литературни произведения. За да се улесни търсенето на желания аудиофон, радиостанциите от общия списък могат да бъдат сортирани по жанр, по местоположение (избор на държава) и по метода за прехвърляне на аудио потока (това може да бъде само радио интернет, FM поток или собствени радиостанции на екипа за развитие на PCRADio).

Сортиране и избор на радиостанция в PCRadio

Имам добър еквалайзер

Всеки софтуер, предназначен за възпроизвеждане на музика, трябва да има свой собствен еквалайзер. Разработчиците тук не се затвориха - в малък прозорец има възможност да настроите звука на радио плеър. Тук можете да прецизирате взаимодействието между потребителя и функциите на програмата. Възможно е да слушате радиото чрез нормална връзка и да зададете параметрите на прокси сървъра.

Настройки на еквалайзера и потребителски взаимодействия с PCRadio

Възможност за насрочване на времето за възпроизвеждане

Обичайте нощта, преди да си легнете, за да слушате радиото? Или се събуждаш ли с музика и гласове на любимите си радиостанции? В PCRADio можете да настроите часа на алармата, в който програмата автоматично ще започне да излъчва или да настрои обратно броене в таймера, а музиката ще се изключи след определен период от време.

Настройване на алармата и таймера за изключване на музиката в PCRadio

Няколко ярки корици за персонализиране на програмата

Дори ако цветовата схема на интерфейса симпатизира на редовните потребители на програмата, тя все още се отегчава след известно време и наистина искате да промените нещо. Разработчиците на програмата са предоставили няколко различни корици за предотвратяване на скука, когато слушате радио.

Персонализирайте цвета на капака в PCRadio

Други характеристики на програмата

С помощта на бутоните в горния десен ъгъл можете да:
- да поправите прозореца на програмата над всички прозорци, така че да има постоянен и удобен достъп до списъка на радиостанциите
- Споделяйте програмата с приятелите си в социалните мрежи
- минимизиране, минимизиране или затваряне на плейъра

Програмни ползи

Интерфейсът изцяло русифициран осигурява интуитивен достъп до огромен списък от радиостанции. Те могат да бъдат удобно сортирани за бързо търсене и всеки потребител ще намери аудио потока според предпочитанията им.

Недостатъци на програмата

Най-значимият недостатък е, че не всички функции на програмата са безплатни. За да работите с график, ще трябва да си купите платен абонамент на официалния сайт за разработчици. Интерфейсът е много остарял и изисква съвременен подход.

Свали PCRadio безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт