Телефонът не се свързва с Wi-Fi решение на проблема

Основната функционалност на съвременните мобилни устройства (смартфони и таблети), работата на тяхната операционна система и приложения е обвързана с наличието на активна интернет връзка. Въпреки високата скорост на съвременните мобилни 3G и 4G, повечето потребители все още предпочитат да използват Wi-Fi, поне където и когато е възможно. И ако изведнъж устройството спре да се свързва с мрежата, всъщност се превръща в манекен, обикновен телефон, набирач. Поради високата актуалност на проблема със свързването към Wi-Fi, днес ще говорим за причините за появата му и по-важното - за методите за елиминиране.

Прочетете също: Какво да направите, ако телефонът не вижда SIM картата

Решаване на проблема със свързването на телефона ви към Wi-Fi

Телефоните, надарени с безжичен модул, работят на базата на една от двете операционни системи - Android или iOS. В средата на всяка от тези мобилни ОС могат да възникнат проблеми със свързването към Wi-Fi и причините за тях могат да бъдат същите, независимо от самото устройство или „уникални“, отчасти продиктувани от функциите на определено устройство, неговия софтуерен и хардуерен компонент. Освен това, колкото е възможно по-кратко, но не без връзки към по-подробни статии, ще разгледаме защо възниква подобен проблем и как да се отървем от него.

Прочетете също: Как да разпространявате Wi-Fi от телефона

андроид

Въпреки активното развитие и непрекъснатото усъвършенстване андроид разработчиците на Google, при работата на мобилни устройства с тази ОС на борда от време на време все още се появяват грешки и сривове. Така че телефонът може да не се свързва с Wi-Fi поради проблеми със софтуера или, което е много по-критично, поради повреда на хардуера (например физическа повреда на безжичния модул). В същото време не може да се изключи и фактът, че проблемът може да бъде отстрани на източника или предавателя на безжичния сигнал, който може да включва както неизправности в самата мрежа или доставчика, така и директно рутера, който разпространява този сигнал. За да разберете коя от причините е продиктувана от липсата на възможност да се свържете с интернет на вашето устройство и как да го поправите, статията от връзката по-долу ще ви помогне.

Android телефонът не се свързва с Wi-Fi мрежа
Повече подробности: Какво да направите, ако Android не се свърже с Wi-Fi

IOS

Що се отнася до връзката с безжична мрежа или по-важното в рамките на текущата ни тема, липсата на такава възможност, iPhone не се различава много от устройствата от състезателен лагер. Както в случая с Android, причините за проблеми с достъпа до Wi-Fi могат да бъдат софтуер или хардуер. Тоест, те възникват или в средата на мобилната операционна система от Apple, или от страната на интернет доставчика, или са скрити директно в хардуера, тъй като самият телефон и рутера, който разпространява мрежовия сигнал, могат да дадат временна неизправност или просто да се провалят. За да разберете защо вашият iPhone конкретно не се свързва към безжичната мрежа, ще ви помогне отделен материал на нашия уебсайт, който разказва как да решите проблема, проучен в тази статия.
Apple iPhone iPhone не се свързва с Wi-Fi мрежа
Повече подробности: Какво да направите, ако iPhone не се свърже с Wi-Fi

заключение

Сега вече знаете точно защо мобилният телефон може да не се свързва с Wi-Fi и как да се отървете от този проблем. Искрено се надяваме, че причината във вашия случай не е хардуерна неизправност.