Почти всяка снимка преди публикуването в социална мрежа е предварително обработена и редактирана. В случая с Instagram, фокусиран изключително върху графично съдържание и видео, това е особено важно. За постигане на желания ефект и качествено подобряване на имиджа ще помогне един от многото специализирани приложения, фоторедактори. Днес ще разкажем за най-добрите от тях.

Instagram е предимно мобилна социална мрежа и затова ще разгледаме само онези приложения, които са на разположение андроид и нататък IOS това е кръст-платформа.

Snapseed

Разширен редактор на снимки, разработен от Google. В неговия арсенал има около 30 инструмента, инструменти, ефекти, ефекти и филтри. Последните се прилагат по образец, но всеки от тях е подложен на детайлно редактиране. Освен това в приложението можете да създадете свой собствен стил, да го запазите и след това да го приложите към нови изображения.
Обработка на снимки за Instagram в приложението Snapseed
Snapseed поддържа работа с RAW-файлове (DNG) и дава възможност да ги запазвате без загуба на качество или в по-обикновен JPG. Сред инструментите, които със сигурност ще намерят своето приложение в процеса на създаване на публикации за Instagram, трябва да подчертаем корекцията на точките, ефекта от HDR, изрязването, ротацията, промяната на перспективата и експозицията, премахването на ненужни обекти и шаблоните на филтрите.
Редактиране на снимки за Instagram в приложението Snapseed
Изтеглете Snapseed в App Store
Изтеглете Snapseed в Google Play Store

MOLDIV

Приложението, което първоначално е било разработено като средство за обработка на изображения, преди да ги публикува в социалните мрежи, което означава, че директно за Instagram, тя ще върви по най-добрия възможен начин. Броят на представените филтри в MOLDIV е много по-висок от този в Snapseed - тук има 180 от тях, разделени за удобство в тематични категории. В допълнение към тях има специална камера "Красота", с която можете да направите уникални селфи.
Обработка на снимки за Instagram в приложението MOLDIV
Приложението е подходящо за създаване на колажи - както обикновени, така и "списание" (всички видове плакати, плакати, оформления и др.). Отделно внимание се отделя на средствата за дизайн - това е огромна библиотека от стикери, фонове и повече от 100 шрифта за добавяне на надписи. Разбира се, обработената снимка директно от MOLDIV може да бъде публикувана в Instagram - за това е предвиден отделен бутон.
Редактиране на снимки за Instagram в приложението MOLDIV
Изтеглете MOLDIV в App Store
Изтеглете MOLDIV в Google Play Магазин

SKRWT

Платено, но повече от достъпно (89 рубли) приложение, при което обработката на снимки за тяхното публикуване в Instagram е само една от възможностите. Тя е насочена предимно към перспективното редактиране, благодарение на което намира приложение не само сред активните потребители на социални мрежи, но и сред тези, които обичат да правят снимки и видеоклипове с екшън камери и дронове.
Обработка на снимки за Instagram в мобилното приложение SKRWT
Кадрирането, както и работата с перспектива в SKRWT, може да се извърши автоматично или ръчно. Опитните фотографи, по очевидни причини, ще предпочетат последния, тъй като в него можете да превърнете една първоначално обикновена картина в стандарт за качество и симетрия, с които с гордост можете да споделите в страницата си в Instagram.
Редактиране на снимки за Instagram в мобилното приложение SKRWT
Изтеглете SKRWT в App Store
Изтеглете SKRWT в Google Play Store

Pixlr

Популярен графичен редактор за мобилни устройства, който ще бъде еднакво полезен и интересен както за професионалистите, така и за начинаещите във фотографията. В неговия арсенал има над 2 милиона ефекта, филтри и стайлинг, които са разделени на групи и категории за лесно търсене и навигация. Има огромен набор от шаблони за създаване на уникални колажи и всяка от тях може да бъде променяна ръчно. Така че, разположението на снимките, интервалът между тях, фона, цветовете могат да се редактират.
Обработка на снимки за Instagram в приложението Pixlr
Pixlr осигурява възможност за комбиниране на няколко снимки в едно, както и смесването им чрез функцията за двойна експозиция. Стайлингът се предлага за рисунки с молив, скици, маслени картини, акварел и др. Любителите на селфите със сигурност ще се интересуват от набор от инструменти за отстраняване на дефекти, премахване на червени очи, нанасяне на грим и много други. Ако сте активен потребител на Instagram, определено ще намерите в това приложение всичко необходимо за създаване на висококачествени и наистина оригинални публикации.
Редактиране на снимки за Instagram в приложението Pixlr
Изтеглете Pixlr в App Store
Изтеглете Pixlr в Google Play Store

VSCO

Уникално решение, което съчетава социална мрежа за фотографи и професионален редактор. С него можете не само да създавате свои собствени снимки, но и да се запознаете с проектите на други потребители, което означава да черпите вдъхновение от тях. Всъщност VSCO е фокусирана именно върху активните потребители на Instagram, както професионалистите в работата с снимки, така и тези, които току-що започват да го правят.
Обработка на снимки за Instagram в приложението VSCO
Приложението е Shareware и първоначално има сравнително малка библиотека от филтри, ефекти и инструменти за обработка. За да получите достъп до целия комплект, трябва да се абонирате. Последната включва инструменти за оформяне на картини за фотоапарати Kodak и Fuji, които от последно време са особено търсени сред потребителите на Instagram.
Редактиране на снимки за Instagram в приложението VSCO
Изтеглете VSCO в App Store
Изтеглете VSCO в Google Play Store

Adobe Photoshop Express

Мобилна версия на световноизвестния фото редактор, който на практика не отстъпва по функционалност на десктопа си. Приложението разполага с впечатляващо голям набор от инструменти за обработка и инструменти за редактиране на снимки, включително изрязване, автоматично коригиране и коригиране, подравняване и др.
Обработка на снимки за Instagram в Adobe Photoshop
Разбира се, има ефекти и филтри на Adobe Photoshop, всякакви стилове, маски и рамки. В допълнение към шаблоните, от които има много, можете да създадете и запишете вашите детайли за по-късна употреба. Наличен за добавяне на текст, наслагване на водни знаци, създаване на колажи. Директно от приложението, последната снимка може да бъде публикувана не само в Instagram или друга социална мрежа, но и да бъде отпечатана на принтер, ако е свързана с мобилно устройство.
Редактиране на снимки за Instagram в Adobe Photoshop
Изтеглете Adobe Photoshop Express в App Store
Изтеглете Adobe Photoshop Express в Google Play Store

Най-често потребителите не са ограничени до една или две заявки за редактиране на снимки в Instagram и вземат върху себе си няколко оръжия наведнъж.