помня PicPick , чийто преглед вече е публикуван на нашия уебсайт? Тогава бях приятно изненадан от широката функционалност, която се съдържа в него. Но сега имам по-голямо чудовище пред мен. Запознайте се с.
Разбира се, директното сравнение на тези две програми е безсмислено, защото, въпреки че имат подобни функции, тяхната цел е съвсем различна.

Редактиране на снимки

филтри в PhotoScape

Може би това е най-обширната секция на PhotoScape. Веднага след като изберете изображение с вграден проводник, можете да добавите рамка (и изборът е далеч от малък), кръгли ъгли, добавете бързи филтри (сепия, черно-бяло, отрицателно) и завъртете, наклонете или отразете изображението. Мисли всичко? А, не. Веднага можете да регулирате яркостта, цветовете, остротата, наситеността. И колко филтъра има! Има само 10 вида винетки. Не говоря за различни стилизации: за хартия, стъкло, мозайка, целофан (!). Отделно бих искал да отбележа "Effect Bruch", с който можете да приложите ефекта само върху определена област.

създаване на обекти в PhotoScape

Вероятно вече сте разбрали, че шаблонната база в програмата е много обширна. Така че, изборът на обекти, които да добавите към изображението, е просто огромен. Икони, "облаци" на диалози, символи - във всеки от които подслон внимателно подредени от подпапки за разработчици. Разбира се, можете също така да вмъкнете своето собствено изображение, като коригирате неговата прозрачност, размер и позиция. Що се отнася до цифри, като квадрат, кръг и т.н., мисля, че дори не си заслужава да се говори.

Изрязване в PhotoScape

Друг раздел е за изрязване на изображение. И дори при такава привидно проста материя, намерила PhotoScape, отколкото да изненада. В допълнение към стандарта за отпечатване на снимки с пропорции, има ... шаблони за визитни картички от различни страни. Честно казано, не знам как се различават визитните карти на САЩ и Япония, но очевидно има разлика.

Редактиране на партиди

партидна обработка в PhotoScape

Тук всичко е просто - изберете желаните от вас снимки и коригирайте параметрите, от които се нуждаете. За всяка от елементите (яркост, контраст, острота и т.н.) се подчертават собствените им стъпки на действие. Също така можете да вмъквате кадри и да преоразмерявате изображения. Накрая, използвайки секцията "обекти", можете например да добавите воден знак към вашите снимки. Разбира се, можете също да настроите прозрачността.

Създаване на колажи

създаване на страници в PhotoScape

Вие ги обичате, нали? Ако е така, изберете размера, който искате да получите в края. Той може да бъде избран от стандартни шаблони или да зададете свой собствен. Следващи вече са познати рамки, полета и заоблени ъгли. Е, на сладките модели - ги преброих 108!

дълги публикации в PhotoScape

Също така е полезно да се припише функцията "комбинация", която разработчиците по някаква причина отделят отделно. Защото това, което е направено, не е ясно, защото в крайна сметка получаваме почти същия колаж. Единственото нещо, което е различно, е относителната позиция на снимките: в хоризонтална или вертикална линия или под формата на четириъгълник.

Създаване на GIF

GIF в PhotoScape

Имате ли няколко снимки от една серия, които изглеждат още по-интересни с бърз флип? Използвайте PhotoScape. Изберете правилните снимки, задайте времето за смяна на кадрите, настройте ефекта, задайте размерите и изравняването на изображенията и всичко - "gifka" е готова. Остава само да се спаси, което се прави с няколко кликвания.

печат

отпечатване в PhotoScape

Разбира се, можете да отпечатате преди това създадени колажи, но ще бъде по-удобно да използвате специална функция. За начало е необходимо да се определят с размерите на отпечатаните снимки, благословията, има шаблони, които не позволяват да се объркат. След това добавете желаните снимки, изберете вида на дисплея (опъвам, лист, пълно изображение или DPI). Можете също така да коригирате общата скала, да добавите надписи и кадри. След всичко това веднага можете да изпратите резултата за печат.

Разделете снимките на филийки

разделител в PhotoScape

Функцията, изглежда, е безполезна, но лично съжалявах, че не съм я срещнал преди. И аз имах нужда от него, за да разчупя големият образ на по-малки, да ги отпечатам и след това да напиша голям плакат на стената. Все още ли е безполезно? Настройки, разбира се, минимум - избор на броя на редове и колони или фиксирана ширина и височина в пиксели. Резултатът се съхранява в подпапка.

Скриване на екрана

заснемане на екрана в PhotoScape

И тук PhotoScape е ясно зад PicPick. И цялата точка е, че незабавно недостатъци са незабавно недостатъци. Първо, за да направите снимка, трябва да изпълните програмата и да изберете желания елемент. На второ място, възможно е да премахнете целия екран, активния прозорец или избраната област, което е достатъчно в повечето, но все пак не във всички случаи. Трето, няма клавишни комбинации.

Избор на цвят

капково масло в PhotoScape

Тук има и "глобална" пипета. Но тя, за съжаление, също не е без недостатъци. Първо трябва да изберете желаната област на екрана и само тогава да определите желания цвят. Можете да копирате цветния код. Историята на последните 3 цвята също е там.

Партида преименувате файлове

преименуване (в секцията за редактиране на група) в PhotoScape

Съгласен съм, вместо стандарт "IMG_3423" много по-хубав и по-информативен ще види нещо като "отпуск, Гърция 056". PhotoScape ще направи това много бързо. Въведете префикса и наставката, изберете вида автоматично вмъкнати данни (това може да са числа, дата и т.н.). Също така, ако е необходимо, можете да въведете разделители и да въведете дата. След това просто кликнете върху "конвертирай" и всичките ви файлове ще бъдат преименувани.

Шаблони за страници

шаблони на страници в PhotoScape

За да се обадите на тази функция, в противен случай е трудно. Да, има модели на училищен тефтер, преносим компютър, календар и дори бележки, но не всичко това може да се намери в интернет след няколко минути? Единственият видим плюс - способността за незабавно отпечатване.

Преглеждане на изображения

зрителя в PhotoScape

Всъщност няма какво да се каже тук. Можете да намерите снимката чрез вградения изследовател и да я отворите. Снимките се отварят незабавно на целия екран, а контролите (пейджинг и затваряне) се намират в краищата. Това е много просто, но когато гледате 3D изображения, все още има някои забавяния.

Предимства на програмата

• Безплатно
• Няколко функции
• Голяма база шаблони

Недостатъци на програмата

• Непълна руска локализация
• Лошо изпълнение на някои функции
• Дублирани функции

заключение

Така че, PhotoScape - добро комбиниране, за да използвате всички функции, които вие, ако желаете, тогава нерядко. Това е по-скоро програма "за всеки случай", която може да помогне в точното време.

Изтеглете PhotoScape безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт