Разработчиците на програмата Pixelformer позиционират своя продукт като софтуер за създаване на лога и икони във формата на пикселни графики. Функционалното не позволява създаването на сложни проекти, но за прости рисунки в пикселен стил, изкуството на вградените инструменти ще е достатъчно. Нека разгледаме програмата по-подробно.

Създаване на проект

Както при повечето графични редактори, в Pixelformer проектът е създаден от предварително подготвени шаблони на платно с възможност за персонализиране на определени параметри. Първоначално трябва да изберете размера на изображението и след това - цветния формат и допълнителните опции.

Създаване на нов проект Pixelformer

Workspace

По подразбиране платното е прозрачно, но можете да използвате запълването, за да промените фона. Контролите и инструментите се намират стандартно, както при повечето графични редактори. Те не могат да се движат свободно около прозореца, а само се сгъстяват.

Работно пространство Pixelformer

контроли

Отляво е лентата с инструменти. Прави се сравнително стандартно, само най-необходимото за рисуване: пипета, молив, четка, добавяне на текст, гумиране, запълване, геометрични фигури и магическа пръчка. Понякога няма достатъчно прости линии и криви, но това е незначителен недостатък.

Лентата с инструменти Pixelformer

Отдясно са останалите елементи - палитра от цветове, слоеве, които ще ви помогнат да се ориентирате в проекта, ако има много елементи. Има предварителен преглед, който показва цялото изображение, което е удобно, ако редактирате малки детайли при силно увеличение и трябва да видите цялата снимка.

Контролен панел на Pixelformer

По-горе е всичко останало - създаване на нов проект, черен, прозрачен или персонализиран фон, запазване, промяна на мащаба и общи настройки на пиксела. Горещите клавиши за всяко действие се показват близо до името му, няма отделен изходен прозорец с възможност за редактиране.

Други настройки на Pixelformer

достойнство

  • Програмата се разпространява безплатно;
  • Има всички основни функции;
  • Не зарежда системата и не заема много място на твърдия диск.

недостатъци

  • Липса на руски език.

Програмата заслужава вниманието си и ще намери потребители, на които ще бъде полезна. Разработчиците бяха прави, казвайки, че е подходящ за създаване на пикселни икони и лога, но не повече. Функционалността му е строго ограничена до използването на Pixelformer за рисуване на снимки.

Изтеглете Pixelformer безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт