Създаването на кухненски мебели по индивидуален проект е практично решение, защото благодарение на това всеки елемент от мебелите ще бъде поставен така, че готвенето да стане истинско удоволствие. Освен това всеки потребител на компютър може да създаде подобен проект, тъй като за него са създадени много програми. Нека се опитаме да разберем предимствата и недостатъците на най-популярните приложения.

Stolline

Stolline

Stolline е 3D-плановик с разбираем и сравнително лесен за ползване интерфейс, който е проектиран, като се има предвид, че оформлението на кухнята или всяка друга стая ще се извършва не от професионалисти, а от обикновени потребители, които нямат специални умения в дизайна на интериора. Други предимства са възможността да се види вътрешното запълване на мебелните елементи, да се запази проектния проект на сървъра, интерфейсът на руски език и възможността да се използват проектите на стандартни апартаменти. Основният недостатък е, че каталогът на мебелите съдържа изключително продукти на Stolline.

Изтегляне на Stolline

Интериорен дизайн 3D

Интериорен дизайн 3D

Интериорният дизайн 3D, като Stolline, ви позволява да създадете триизмерен проект както на кухнята, така и на другата стая. Програмата има повече от 50 различни модела мебели и над 120 довършителни материали: тапети, ламинат, паркет, балатум, плочки и др. Произведени в интериорен дизайн 3D прототипи на кухненски интериор могат да бъдат отпечатани или запазени в стандартни оформления, което също е доста удобно. Можете също така да конвертирате тези прототипи в JPEG изображения или да ги запазите в PDF формат.

Основният недостатък на програмата 3D Interior Design е платен лиценз. Пробната версия на продукта е 10 дни, което е достатъчно, за да се създаде и запази проектния проект. Също така неудобно е процесът на добавяне на мебели към стаята, тъй като не можете да добавяте повече от един елемент наведнъж.

Изтеглете интериорен дизайн 3D

PRO100 v5

PRO 100

Програмата ще бъде на вкуса на тези, които знаят как да оценят точността, защото ви позволява да направите оформление, като използвате точните размери на всеки детайл от интериора и след това изчислете пълната цена на мебелите за създадения проект. Предимствата на дизайнера PRO100 v5 могат да бъдат приписани на работа в обемно помещение с възможност за оценка на проекта отгоре, отстрани. Можете също така да използвате аксонометрия.

Доста е удобно, че програмата, за разлика от Stolline ви позволява да добавите свои собствени мебели елементи или текстури. Към заслугите все още може да се припише интерфейс на руски език. Против: платен лиценз (цената варира от $ 215 до $ 1,400 в зависимост от броя на стандартните елементи в библиотеката) и объркващ интерфейс.

Изтеглете PRO100

Сладко начало 3D

Сладък дом

Sweet Home 3D е проста и удобна програма за създаване на дизайн за хол, включително кухня. Основните му предимства са безплатен лиценз и прост руски интерфейс. И основните недостатъци - ограничен вграден в каталога на мебелни елементи и аксесоари.

Струва си да се отбележи, че каталогът на елементите в програмата Sweet Home 3D може да бъде попълнен от източници на трети страни.

Изтеглете Sweet Home 3D

Изтеглете Sweet Home 3D

Всички програми за интериорен дизайн ви позволяват да планирате вида кухня с определени мебели и определени аксесоари без помощта на специалисти. Тя е удобна, практична и не ви принуждава да харчите пари за работата на дизайнер.