Flash е платформата, използвана за разработване на приложения и мултимедийно съдържание - банери, анимации и игри. За да взаимодействате с околната среда, са създадени няколко програми, които ви позволяват да създадете изброените по-горе материали. За тях и ще бъдат обсъдени в този преглед.

Adobe Flash Professional

Тази програма, разработена от Adobe, е може би най-известният инструмент за създаване на флаш приложения, анимации и анимирани уеб обекти. Той разполага с голям брой функции, една от които е способността да програмирате командите в езика на Action Script.

Програма за създаване на Flash приложения Adobe Flash Professional

Изтеглете Adobe Flash Professional

Adobe Flash Builder

Flash Builder е мощен редактор на изходен код за приложения с функции за отстраняване на грешки. Тя може да работи като самостоятелен инструмент за разработване на програми и като помощен инструмент за редактиране на проекти, създадени в Adobe Flash Professional.

Програмата за създаване на Flash приложения Adobe Flash Builder

Изтеглете Adobe Flash Builder

KoolMoves

Мозъкът на американските разработчици Lucky Monkey Designs е проектиран да се конкурира с продуктите на Adobe. Със същите основни функции - създаването на анимация и програмиране на действията - програмата има по-лесен за използване интерфейс и е по-трудно да се учи.

Програмата за създаване на Flash приложения KoolMoves

Изтегляне KoolMoves

Прегледахме няколко представители на софтуер, предназначени да подпомогнат разработването на мултимедийни приложения. Първите два продукта се допълват взаимно и с подходящ подход и умения могат да се справят с всяка задача, но са много сложни. KoolMoves е по-компактен и лесен за използване инструмент.