В тази статия ще разгледаме програмата PROMT Professional, която е предназначена за текстов превод. Неговата широка функционалност ви позволява да внедрите процеса много по-бързо и по-удобно. С допълнителни приложения можете да използвате този софтуер за други цели. Нека разгледаме по-подробно характеристиките на програмата.

Главен прозорец

Тук потребителят може бързо да избере необходимия раздел, да отиде до него и да изпълни всички задачи. Такова споразумение ще ви помогне да не се изгубите и винаги да имате бърз достъп до необходимите функции. Не е нужно обаче непрекъснато да отивате в главното меню, за да преминете към друг процес. Лесно е да се направи направо от активния прозорец.

Основен прозорец PROMT Professional

Задачи на текстовия превод

Преводът е основната посока на програмата, така че не е изненадващо, че има толкова много инструменти. Възможност за избор на една от подходящите задачи, която може да бъде бърз превод, работа с различни документи или приложения. За бърза обработка на няколко файла има съответна задача.

PROMT Професионални задачи по превод

Бързият превод се показва по същия начин, както повечето представители на този софтуер: това са две области, едната от които трябва да въведете текст, а другият - с крайния резултат. Преди обработката трябва да изберете изходния език и този, който трябва да извлечете, след като процесът приключи.

Бърз превод PROMT Professional

Настройки за превод

Препоръчваме ви да обърнете внимание на това меню, тъй като тук можете да конфигурирате редица параметри, които ще ви помогнат да работите с PROMT Professional и винаги да получите желания резултат. Това може да бъде свързването на външни или изтеглени речници от официалния сайт, редактиране на профили, които работят като шаблонен тип, включително предварително инсталирани детайли. Потребителят може също така да изреже всички необходими фрази, които в бъдеще не трябва да се превеждат. Това ще предотврати неправилното показване на жаргон или термини.

Настройки за превод за PROMT Professional

Допълнителни приложения

Често в такива програми има добавки, които може да не са свързани с превод на текста. Този представител предлага на потребителите инсталатора на речници, редактора и електронната им версия. Освен това има възможност за управление на приставки, благодарение на които има интегриране в други програми и има и някои прости мениджъри.

Допълнителни PROMT Professional приложения

речници

Можете да научите значението на всяка дума или израз, ако използвате речници от вградени или от трети страни. Има удобна функция за търсене и всичко, от което се нуждаете, се показва правилно и удобно за работа. Използвайте електронната опция, тя ще осигури достъп до огромна база от думи.

Електронен речник PROMT Professional

достойнство

  • Програмата е изцяло на руски език;
  • Интегриране в Office или друг подобен софтуер;
  • Поддръжка на речници на трети страни;
  • Допълнителни приложения.

недостатъци

  • Програмата се разпространява срещу заплащане.

Това е всичко, което бих искал да кажа за PROMT Professional. Като цяло представлява добър набор от инструменти, които ще помогнат на потребителите при работа с текст. Програмата включва огромна вградена база от думи, преводач и много други, които ще бъдат полезни.

Изтеглете пробна версия на PROMT Professional

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт