Във връзка с нарастващата популярност на торент мрежите, които бяха вкарани в задния двор на по-ранното търсене на файлове, се появи въпросът за избора на най-удобния клиент за споделяне на файлове чрез този протокол. Най-популярните програми са μTorrent и BitTorrent, но няма ли наистина приложение, което да се конкурира с тези гиганти? Безплатен клиент qBittorrent е достойна алтернатива на двата горепосочени торента клиенти.

Приложението Kubitttorent в арсенала има всички инструменти за удобен и бърз обмен на съдържание в торент мрежата.

Урокът: Как да направите торент файл в qBittorrent

Съветваме ви да погледнете: Други програми за изтегляне на торенти

Изтегляне на файлове

Що се отнася до всеки торент клиент, основната задача на qBittorrent е да изтегля полезно съдържание. Стартирайте изтеглянето по два начина: изтеглете вече съществуващия торент файл в програмата или като добавите връзка. Приложението Kubittorrent поддържа работа, включително с магнитни връзки и информационни хешове.

Изтегляне на файл в qBittorrent

По време на изтеглянето съдържанието, което може да се изтегли, може да бъде преместено, преименувано, спряно, с възможност за подновяване в бъдеще на прекъснатия етап.

С помощта на удобното меню за настройки можете да зададете приоритета и скоростта на изтегляне на файлове, така че да не се отразяват на други задачи, които се изпълняват на компютъра.

Настройки на софтуера QBittorrent

Разпространение на съдържание

Разпределението на съдържанието не изисква ръчно активиране. След като файлът започне да се изтегля, програмата включва и нейното разпространение. След като изтеглите файла напълно, qBittorrent го превключва напълно в режим на разпространение по подразбиране. Можете ръчно да спрете процеса на прехвърляне на изтегленото съдържание на други потребители.

Разпространяване на файла в qBittorrent

Създайте торент файл

qBittorrent има и функцията за създаване на торент файл, предназначен да организира ново разпространение на тракерите. Тази функция се изпълнява много просто.

Създайте торент файл в програмата

Допълнителни функции на qBittorrent

Приложението qBittorrent има вградена търсачка. Той търси популярни тракери по име на файл. В този случай издаването се формира директно в програмата, а не в браузъра. По този начин, след издаването на емисията, можете веднага да започнете да изтегляте, което отличава qBittorrent от подобни torrent клиенти.

Търсене в qBittorrent

Сред допълнителните функции на програмата също трябва да се подчертае функцията за визуализация на качения файл чрез инсталирания по подразбиране медиен плейър в операционната система, както и възможността за последователно изтегляне на файлове.

предимства

  1. Леко управление;
  2. Многоезичен интерфейс (45 езика, включително руски език);
  3. Междуплатформена платформа (Windows, Linux, OS X и т.н.);
  4. Наличие на функцията за търсене за торент тракери.

недостатъци

  1. Ограничаване на достъпа до някои тракери.

Програмата qBittorrent има по-усъвършенствани възможности за работа с торентни мрежи, отколкото нейните преки конкуренти. Фактът, че заявлението по популярност изостава от тях, може да се обясни само с неуспешна маркетингова организация.

Свали qBittorrent безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт