Не всяка програма за преглед на изображения може да отпечата качествено снимка. Повечето от тези приложения поддържат доста посредствени изображения с качество на печат. Но има специални програми, които могат да отпечатват снимки с висока разделителна способност без видимо изкривяване. Такива програми включват приложението Qimage.

Споделената програма Qimage е продукт на компанията Digital Domain, специализирана в производството на софтуер за обработка на анимации и изображения, включително в модерното кино.

Съветваме ви да погледнете: други програми за отпечатване на снимки

Вижте снимки

Една от многото функции на това приложение е да преглеждате снимки. Програмата Qimage осигурява висококачествено визуално възпроизвеждане на изображения, почти всякаква резолюция, като същевременно харчи по-малко системни ресурси от повечето подобни приложения. Той поддържа почти всички формати на растерни графики: JPG, GIF, BMP, TIFF, PNG, TGA, NEF, PCD и PCX.

Преглеждате снимки в Qimage

Image Manager

Освен това програмата има удобен мениджър на изображения, който осигурява навигация през папките, в които се намират снимките.

Мениджър на снимки в Qimage

Търсене на снимки

Qimage разполага с търсачка, която търси снимки, включително отделни папки.

Търсенето на снимки в Qimage

Отпечатване на снимки

Но основната функция на тази програма все още е отпечатване на снимки. В допълнение към стандартните настройки, които се предлагат в почти всеки преглед на изображения (избор на принтер, брой копия, ориентация), Qimage има допълнителни настройки. Можете да изберете конкретна тава за принтер (ако има повече от една), от която ще получите готови снимки, както и разширен брой формати на хартия. В допълнение към формат А4 можете да изберете следните формати: "Photo Greeting 4 × 8", "Envelope C6", "Карта 4 × 6", "Hagaki 100 × 148 mm" и много други.

Отпечатване на снимка в Qimage

В програмата е много удобно да отпечатате голям брой снимки.

Редактиране на снимки

Но, за да бъде снимката с най-високо качество и отговаряща на предпочитанията на потребителя, преди да го изпрати за печат, програмата Qimage предлага възможност за редактиране. В тази програма можете да промените размера на изображението, неговата цветова схема (RGB), яркост, контраст, премахване на червени очи и петна, филтриране на шума, завъртане на снимки, интерполиране и извършване на много други манипулации за постигане на най-качествени отпечатъци. В този случай можете да отпечатате редактираната версия на снимката, без да я записвате на твърдия диск на компютъра ("в движение").

Редактиране на снимка преди отпечатване в Qimage

Предимства на Qimage

  1. Голям набор от инструменти за редактиране на снимки;
  2. Разходи за сравнително малки системни ресурси;
  3. Висококачествено показване на снимки.

Недостатъци на Qimage

  1. Липса на интерфейс на руски език;
  2. Безплатна версия на програмата може да се използва само за 14 дни.

Както можете да видите, Qimage е не само удобен инструмент за отпечатване на снимки, но и доста мощен редактор на изображения.

Изтеглете пробна версия на Qimage

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт