RDP клиент е специална програма, която използва протокол за отдалечен работен плот или протокол за отдалечен работен плот. Името говори само по себе си: клиентът позволява на потребителя да се свързва дистанционно с компютрите в локалната или широкообхватната мрежа.

ПРР клиентите

По подразбиране в Windows XP SP1 и SP2 клиентите се инсталират с версия 5.2, а в SP3 - 6.1 и надстройките до тази версия са възможни само при инсталирането на Service Pack 3.

Прочетете повече: Надстройване на Windows XP на Service Pack 3

В природата има по-нова версия на RDP клиента за Windows XP SP3 - 7.0, но ще трябва да бъде инсталирана ръчно. Тази програма има доста иновации, защото е предназначена за по-нови операционни системи. Те основно се занимават с мултимедийно съдържание, като видео и аудио, поддръжка на няколко (до 16) монитора, както и техническата част (уеб знак, актуализация на защитата, свързващ брокер и т.н.).

Изтеглете и инсталирайте RDP клиента 7.0

Поддръжката на Windows XP вече е приключила дълго време, така че възможността за изтегляне на програми и актуализации от официалния сайт не е възможна. Можете да изтеглите тази версия чрез връзката по-долу.

Изтеглете инсталатора от нашия сайт

След като изтеглите файла:

Инсталационен файл на клиент за РРД за Windows XP_

Преди да инсталирате актуализацията, силно се препоръчва да създадете точка за възстановяване на системата.

Прочетете повече: Начини за възстановяване на Windows XP

 1. Щракнете двукратно върху файла WindowsXP-KB969084-x86-rus.exe и щракнете върху "Next" .

  Прозорец за инсталиране на RDP клиент за Windows XP

 2. Ще има много бързо инсталиране.

  Процесът на инсталиране на RDP клиента за Windows XP

 3. След като кликнете върху бутона "Завършване" , трябва да рестартирате системата и да използвате актуализираната програма.

  Завършване на инсталацията на клиент с RDP за Windows XP

  Прочетете повече: Свързване към отдалечен компютър в Windows XP

заключение

Актуализирането на RDP клиента в Windows XP до версия 7.0 ще ви позволи да работите по-комфортно, ефективно и безопасно с отдалечени настолни компютри.