Почти всички производители на съвременни мобилни устройства и софтуер за тези устройства се опитват да създадат не само качествен продукт под формата на хардуерни компоненти и софтуер, но и собствена екосистема, която предоставя на потребителите различни допълнителни възможности под формата на услуги и приложения. Известни производители, и между тях, разбира се, китайската компания Xiaomi с фърмуера MIUI, са постигнали голям успех в тази област.

Нека да говорим за конкретен пропуск към екосистемата на Xiaomi-Mi Account. Този "ключ" в завладяващия свят на приложения и услуги, разбира се, ще бъде необходим за всеки потребител на един или повече производители на устройства, както и за всеки, който предпочита да използва фърмуера на MIUI на своето устройство с Android като операционна система. По-долу става ясно защо това твърдение е вярно.

Xiaomi екосистемни услуги

MI сметка

След като създаде профил в MI и свърже всяко устройство, работещо с MIUI, има няколко опции за потребителя. Сред тях са ежеседмичните актуализации на операционната система, съхранението в облака Mi Cloud за архивиране и синхронизиране на потребителските данни, услугата Mi Talk за съобщения с други потребители на Xiaomi продукти, възможността за използване на теми, тапети, звуци от магазина на производителя и много други.

Екосистема Xiaomi

Създай ми профил

Преди да получите всичко от горното, трябва да бъде създадена и въведена в устройството устройство Mi Account. Не е трудно да се направи това. За достъп, ви е необходим само имейл адрес и / или мобилен телефонен номер. Регистрацията на сметка може да бъде извършена не по един начин, ние ще ги разгледаме в детайли.

Метод 1: Официалният уебсайт на Xiaomi

Вероятно най-удобният начин за регистриране и конфигуриране на MI Account е да използвате специална уеб страница на официалния сайт на Xiaomi. За да получите достъп, трябва да кликнете върху връзката:

Регистрирайте Ми сметка в официалния сайт на XiaomiXiaomi Създайте начална страница на Mi-account

След изтеглянето на ресурса ние определяме метода, който ще бъде използван за достъп до предимствата на услугата. Като потребителско име за профила в MI може да се използва името на пощенската кутия и / или мобилния номер на потребителя.

Вариант 1: Електронна поща

Регистрирането с пощенска кутия е най-бързият начин да се присъедините към екосистемата Xiaomi. Ще са необходими само три прости стъпки.

 1. На страницата, която се отваря, след като кликнете върху връзката по-горе, въведете адреса на пощенската си кутия в полето "Имейл" . След това кликнете върху бутона "Създай ми профил" .
 2. Xiaomi създава профил "Mi" на сайта посредством пощенска кутия

 3. Ще излезем с парола и ще я направим два пъти в съответните полета. Въведете captcha и кликнете върху бутона "Изпрати" .
 4. Xiaomi Създаване на Ми профил в сайта, въведен с парола и captcha

 5. При завършването на тази регистрация дори не е необходимо да потвърждавате имейл адреса. Трябва да чакаме малко и системата ще ни пренасочи към страницата за вход.

Създаването на Xiaomi Mi в сайта е завършено по пощата

Вариант 2: Телефонен номер

Методът на оторизация, използващ телефонен номер, се счита за по-безопасен, отколкото при използване на поща, но ще изисква потвърждение чрез SMS.

 1. На страницата, която се отваря след като кликнете върху връзката по-горе, кликваме върху бутона "Регистриране по телефонен номер" .
 2. Xiaomi регистрация Mi сметка по телефонен номер

 3. В следващия прозорец изберете държавата, в която работи комуникационният оператор, от падащия списък "Държава / регион" и въведете цифрите на номера в съответното поле. Остава да влезете в captcha и да кликнете върху бутона "Create My Account" .
 4. Xiaomi регистрация Mi сметка по вписване на телефонен номер

 5. След горното, страницата за чакане на въвеждане на кода, потвърждаваща автентичността на въведения от потребителя телефонен номер, се отваря.

  Xiaomi Backward Mi потвърждение на телефонния номер чрез SMS код

  След като кодът пристигне в SMS съобщението,

  Xiaomi създайте код за потвърждаване на профила в Mi в sms

  въведете го в съответното поле и кликнете върху бутона "Напред" .

 6. Xiaomi Създайте Mi профил чрез сайта Въведете кода от SMS

 7. Следващата стъпка е да въведете парола за бъдещия профил. След като въведете измислената комбинация от символи и потвърдим нейната коректност, натиснете бутона "Изпрати" .
 8. Xiaomi регистрирайте сметка Mi чрез сайта, като използвате въведената от вас парола за телефона

 9. Ми се създава сметка, която казва усмихната усмивка

  Xiaomi регистрация Mi сметка по телефона влезли

  и бутона "Вход", с който можете да получите незабавен достъп до профила и настройките му.

Настройки на Xiaomi MI профил

Метод 2: Устройството се контролира от MIUI

Разбира се, за регистрацията на профила в Xiaomi, използването на компютъра и браузъра е по избор. Можете да регистрирате МИ сметка, когато за първи път включите произволен производител на устройства, както и тези устройства от други марки, в които е инсталиран персонализиран фърмуер MIUI. Всеки нов потребител получава подходяща покана по време на първоначалната настройка на устройството.

Xiaomi Създайте МИ сметка при първото стартиране на телефона

Ако тази опция не е била използвана, можете да извикате екрана с функцията, за да създадете и добавите MI сметка, като отворите страницата Settings - Accounts - Mi.

Xiaomi Настройки - Сметки - Ми профил

Вариант 1: Електронна поща

Както при регистрацията през сайта, процедурата за създаване на профил "Mi" чрез вградените MIUI и пощенските кутии е много бърза, само на три стъпки.

 1. Отворете горния екран, за да влезете в профила си в Xiaomi и кликнете върху бутона "Регистриране на акаунта" . В списъка с методите за регистрация, които се показват, изберете "Електронна поща" .
 2. Xiaomi регистрация Mi сметка от телефонния имейл

 3. Въведете имейл и парола, след което кликнете върху бутона "Регистрирай" .

  Xiaomi регистрация Mi сметка от телефона въведете вашия имейл и парола

  Моля, обърнете внимание! Потвърждението на паролата в този метод не е предоставено, затова я пишете внимателно и се уверете, че правописа е правилен, като кликнете върху бутона с изображението на окото в лявата част на полето за въвеждане!

 4. Въведете captcha и натиснете бутона "OK" , след което се появява екран, който ви моли да потвърдите автентичността на полето, използвано за регистрация.
 5. Xiaomi регистрация Mi сметка от телефона проверете електронна поща

 6. Писмото с връзката за активиране идва почти веднага, можете спокойно да натиснете бутона "Отиди на пощата" и кликнете върху бутона "Активиране на акаунта" в буквата.
 7. Xiaomi Активиране на сметка Mi чрез препратка в писмото

 8. След активиране страницата за настройки на Xiaomi ще се отвори автоматично.
 9. Xiaomi Създаването на профил "Mi" от устройството по пощата е завършен

 10. Докато профилът в Mi след създаването на горните стъпки е създаден, за да го използвате на устройството, което трябва да се върнете към екрана "Mi account" от менюто с настройки и изберете връзката "Други начини за въвеждане" . След това въведете данните за упълномощаването и кликнете върху бутона "Вход" .

Xiaomi влизане в Mi сметка по имейл. поща

Вариант 2: Телефонен номер

Както и при предходния метод, за да регистрирате профил, ще ви е необходим екран, който се показва в една от стъпките на първоначалната конфигурация на устройството под контрола на MIUI при първото стартиране или се обажда в секцията "Настройки" - "Профили" - "Ми сметка" .

 1. Натискаме бутона "Регистрация на профила" . В отворения списък "Други начини на регистрация" изберете от кой телефонен номер ще бъде създадена сметката. Това може да е номер с една SIM карта, инсталирана в устройството - бутоните "Use SIM 1" , "Use SIM 2" . За да използвате номер, различен от този, зададен в устройството, натиснете бутона "Използване на алтернативен номер" .

  Xiaomi Регистрирайте се с вашия телефонен номер от устройството

  Следва да се отбележи, че кликването върху един от описаните по-горе бутони, за да се регистрирате със SIM1 или SIM2, ще доведе до изпращането на SMS към Китай, което може да доведе до дебитиране на определена сума от мобилния акаунт в зависимост от тарифата на оператора!

 2. И в двата случая е за предпочитане да изберете "Използване на алтернативен номер" . След като кликнете върху бутона, екранът ще се отвори, позволявайки ви да определите страната и да въведете телефонния номер. След като завършите тези действия, натиснете бутона "Next" .
 3. Xiaomi Регистрирайте ми сметка от телефон изберете държава и въведете номера

 4. Въведете кода за потвърждение от входящите SMS и добавете желаната парола за достъп до услугата в бъдеще.
 5. Xiaomi създайте сметка Mi от телефона, въведете кода от sms и паролата

 6. След като кликнете върху бутона "Завършване" , ще се регистрира Mi Account. Остава само да се дефинират настройките и да се персонализира, ако желаете.

Регистрацията в Xiaomi Mi се извършва от телефона

Условия за ползване

За да използвате услугите на Xiaomi само в полза и удоволствие, трябва да следвате няколко прости правила, приложими за много други услуги в облака, предназначени за използване на мобилни устройства!

 1. Подкрепяме достъпа до имейл и мобилен номер, чрез който се извършва регистрацията и използването на Xiaomi сметка. НЕ забравяйте паролата, идентификационния номер, телефонния номер, адреса на кутията. Най-добрият вариант е да запазите горните данни на няколко места.
 2. При закупуване на устройство, което се използва, работещо под MIUI, задължително е да го проверите за свързване към съществуваща сметка. Най-лесният начин да направите това е да възстановите фабричните настройки на устройството и да въведете данните от собствения си профил в първоначалната конфигурация.
 3. Xiaomi след нулиране блокираха сметката Mi

 4. Редовно резервираме и синхронизираме с Mi Cloud.
 5. Xiaomi Mi акаунт гръб и синхронизация

 6. Преди да преминете към променените версии на фърмуера, ние деактивираме настройките "Търсене на устройство" или оставяме сметката напълно, по начина, описан по-долу.
 7. В случай на проблеми, причинени от неспазване на горните правила, единственият изход е да се свържете с техническата поддръжка на производителя чрез официалния уебсайт

Официален сайт за поддръжка на XiaomiXiaomi се свързва с техническата поддръжка чрез официалния уебсайт

И / или електронна поща [защитени с имейл] , [защитени с имейл] , [защитени с имейл]

Отричане на услугите на Xiaomi

Това може да се случи, например при преминаване към друго устройство с марка, че профилът в екосистемата Xiaomi няма да е необходим на потребителя. В този случай можете да го изтриете напълно заедно с данните, съдържащи се в него. Производителят предоставя на своите потребители достатъчно възможности да манипулират софтуера на своите устройства и премахването на сметката Mi не бива да води до никакви затруднения. Следва да се вземат под внимание следните елементи.

Моля, обърнете внимание! Преди да изтриете напълно един профил, трябва да го освободите от всички устройства, които някога са използвали профила! В противен случай е възможно да се блокират такива устройства, което ще направи невъзможно тяхната по-нататъшна работа!

Стъпка 1: Извадете устройството

Отново това е необходима процедура преди напълно да изтриете профила. Преди да преминете към процедурата за отделяне, трябва да запомните, че всички данни, синхронизирани с устройството, например контакти, могат да бъдат премахнати от устройството, така че първо трябва да се погрижите за съхранение на информация на друго място.

 1. Отидете на екрана за управление на сметката Mi и натиснете бутона "Изход" . За да приложите отделянето, ще трябва да въведете парола от профила. Въведете паролата и потвърдете с бутона "OK" .
 2. Xiaomi напуснаха профила Ми

 3. Казваме на системата какво да правим с информацията, която е била синхронизирана с MiCloud преди това. Можете да го изтриете от устройството или да го запазите за по-нататъшна употреба.

  Xiaomi изход МИ сметка запазване или изтриване на данни

  След като кликнете върху един от бутоните "Премахване от устройството" или "Запазване на устройството" на предишния екран, устройството ще бъде прекъснато.

 4. Преди да продължите към следващата стъпка, т.е. пълното изтриване на сметката и данните от сървърите, препоръчително е да проверите наличието на вързани устройства на официалния сайт на Mi Cloud. За да направите това, ние продължаваме връзка и влизаме в собствената си, все още съществуваща сметка в Mi.
 5. Xiaomi Mi Cloud вход (2)

 6. Ако в горната част на страницата има прикачено устройство (а), на дисплея се показва "(брой устройства)".

  Xiaomi Mi Cloud тесни устройства

 7. Чрез кликване върху тази връзка за надпис се показват конкретните устройства, които остават прикачени към профила.

  Xiaomi Mi Cloud едно свързано устройство

  В този случай, преди да продължите към следващата стъпка, трябва да повторите стъпки 1-3 от тази инструкция за отделяне на устройството от Mi Account за всяко от устройствата.

Xiaomi mi Cloud няма прикачени устройства

Стъпка 2: Изтрийте профила и всички данни

Така че, отидете на последния етап - пълното и невъзможно премахване на сметката Xiaomi и съдържащо се в хранилището за данни за облака.

 1. Влизаме в профила страница ,
 2. Xiaomi подписва в Mi сметка на официалния сайт

 3. Без да напускате профила си, кликнете върху връзката:
 4. Изтриване на MI сметка

 5. Потвърждаваме желанието / необходимостта от изтриване на настройката на отметката в отметката "Да, искам да изтрия мия акаунт и всичките му данни" и след това кликнете върху бутона "Изтриване на акаунт" .
 6. Xiaomi Изтрий ми акаунт

 7. За да изпълните процедурата, ще трябва да потвърдите потребителя с кода от SMS съобщението, което ще се получи на номера, свързан с изтритата Mi сметка.
 8. Проверка за изтриване на профил в Xiaomi

 9. След като кликнете върху бутона "Изтриване на профил" в прозореца за предупреждение за необходимостта от излизане от профила на всички устройства,
 10. Xiaomi Изтриване Предупреждение за профила ми

  Достъпът до услугите на Xiaomi ще бъде напълно премахнат, включително цялата информация, съхранявана в облака Mi Cloud.

Xiaomi Mi акаунтът е изтрит напълно завинаги

заключение

По този начин е възможно бързо да регистрирате сметка в екосистемата Xiaomi. Препоръчва се процедурата да се извърши предварително, дори ако устройството се предполага да бъде закупено или се очаква да бъде доставено от онлайн магазина. Това ще позволи, след като устройството е в ръка, незабавно да започне да изследва всички прекрасни функции, които Mi-услугите дават на своя потребител. Ако е необходимо да се изтрие MI сметка, процедурата не трябва да причинява никакви трудности, е важно да следвате прости правила.