Удобно безплатно хранилище в облака, с което можете да споделяте файлове с приятели и колеги, да съхранявате данни, от които се нуждаете, за да имате достъп отвсякъде, да създавате и редактирате документи и изображения. Всичко това е за Yandex Disk .

Но преди да започнете да използвате облака, първо трябва да го създадете (регистрирайте).

Регистрацията на Yandex Disk е доста проста. Най-общо казано, под регистрацията на диска се има предвид създаването на пощенска кутия на Yandex. Ето защо ще разгледаме този процес подробно.
На първо място, трябва да отидете на главната страница на Yandex и да кликнете върху бутона "Получаване на поща" .

Yandex пощенска регистрация

На следващата страница въведете вашето име и фамилия, ще излезе с потребителско име и парола. След това ще трябва да посочите телефонния номер, да получите SMS с кода и да го въведете в съответното поле.

Въвеждане на данни за контакти

Проверяваме данните и кликаме върху големия жълт бутон с надпис "Регистрация" .

След като кликнете, ще получите в новата ви пощенска кутия. Ние гледаме към самия връх, намираме връзката "Disk" и го преодоляваме.

Превключете на Yandex Drive

На следващата страница виждаме уеб интерфейса на Yandex Disc. Можем да започнем работа (инсталиране на приложението, конфигуриране и обмен на файлове).

Интерфейс диск Yandex

Позволете ми да ви напомня, че политиката на Yandex ви позволява да отваряте неограничен брой кутии и по този начин дискове. Така че, ако разпределеното място не изглежда достатъчно, тогава можете да започнете второто (трето, пето).