Почти всеки модерен смартфон в Android OS е снабден с модули на камерата - както на основния, така и на задния панел, както и на предната част. Последните няколко години са най-често използвани за Selfie - автопортрети на снимка или видео. Следователно, не е изненадващо, че с течение на времето имаше отделни приложения, създадени да създават себе си. Една от тях е Редрика и днес ще разкажем за това.

Фотографски филтри

Функция, която направи Ретрик една от най-популярните приложения за Selfie.
Филтрира в Retrica
Филтрите са имитация на визуалните ефекти на професионалната фотография. Струва си да се отдадем на почит на разработчиците - на добрите модули на камерата, полученият материал е малко по-зле от тази професионална снимка.
Управление на филтрите в Retrica
Броят на наличните филтри е повече от 100. Разбира се, навигирането в цялото това разнообразие понякога е трудно, така че филтри, които не ви харесват, лесно можете да изключите настройките.

Отделно, заслужава да се отбележи способността да се деактивира / разреши както цялата група филтри, така и някаква отделна.

Режими на снимане

Retrica се различава от подобни приложения при наличието на четири режима на снимане - конвенционални, колажи, GIF анимации и видео.
Режими на заснемане в Retrica
С обичайното всичко е ясно - снимка с гореспоменатите филтри. Много по-интересно е създаването на колажи - можете да направите комбинация от две, три и дори четири снимки, както в хоризонталната, така и във вертикалната проекция.
Създайте колаж в Retrica
С GIF-анимацията също всичко е доста просто - създава се анимирана картина с дължина 5 секунди. Видеоклипът също е ограничен при продължителност - само 15 секунди. Но за бързо себе си това е достатъчно. Разбира се, можете да приложите филтър към всеки режим.

Бързи настройки

Удобен вариант е бърз достъп до няколко настройки, които се извършват през панела в горната част на главния прозорец на приложението.
Бързи настройки в Retrica
Тук можете да промените пропорциите на снимката, да настроите таймера или да изключите светкавицата - просто и минимално. След това има икона за прехода към основните настройки.

Основни настройки

В прозореца за настройки наличният брой опции е малък в сравнение с много други приложения на камерата.
Настройки в Retrica
Потребителите могат да избират качество на снимките, стандартна предна камера, да добавят географски обозначения и да позволяват автоматично запазване. Небостъргачният набор може да бъде обяснен със спецификацията Retrica на Selfie - настройките за баланс на бялото, ISO, скоростта на затвора и фокуса напълно да заместят филтрите.

Вградена галерия

Подобно на много други подобни приложения, Retrique разполага със собствена отделна галерия.
вградена галерия в Retrica
Основната му функционалност е проста и безпроблемна - можете да разглеждате снимки и да изтривате ненужните. Въпреки това има в тази програма и свой собствен контра-редактор, който ви позволява да добавяте филтри на Retrica дори и към снимки или картини на трети страни.
Редактор на фото галерии в Retrica

Синхронизация и съхранение в облак

Разработчиците на приложението предоставят опции за услугата "облак" - възможността да качват своите снимки, анимации и видеоклипове на сървъра на програмата. Има три начина за достъп до тези функции. Първата е да разгледате елемента "Моите спомени" на вградената галерия.
Спомените ми в "Ретроа"
Втората е просто да нарисувате отдолу нагоре в главния прозорец на приложението. И накрая, третият начин е да кликнете върху иконата с иконата на стрелка в долния десен ъгъл по време на преглеждането на всички материали в галерията на програмата.

Важна разлика между услугата Retrika и другите съоръжения за съхранение е социалният компонент - тя е по-скоро фото-ориентирана социална мрежа, като Instagram.
Социална мрежа в Retrica
Струва си да се отбележи, че цялата функционалност на тази добавка е безплатна.

достойнство

  • Приложението е добре русифицирано;
  • Цялата функционалност е безплатна;
  • Много красиви и необичайни фото филтри;
  • Вградена социална мрежа.

недостатъци

  • Понякога работи бавно;
  • Силно изразходва батерията.

Retrica е далеч от професионален инструмент за създаване на снимки. Въпреки това, с помощта му потребителите получават снимки понякога не по-лошо, отколкото от професионалисти.

Изтегляне на Retrica безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин