Тайният въпрос е важна част от системата за сигурност на сайта. Промяна на пароли, нива на защита, премахване на модули - всичко това е възможно само ако знаете правилния отговор. Може би, когато сте се регистрирали в Steam, сте избрали един таен въпрос и дори някъде сте записали отговора, за да не забравяте. Но тук във връзка с актуализациите и развитието на Steam, възможността да изберете или промените тайния проблем е изчезнала. В тази статия ще разгледаме във връзка с която се е променила защитната система.

Защо премахнаха тайния въпрос в стимула

След появата на мобилната програма Steam Guard вече няма нужда да се използва таен въпрос. В края на краищата, след като свържете профила с телефонния номер и инсталирате приложението, можете да потвърдите всички действия чрез мобилното си устройство. Сега, ако трябва да докажете, че сте собственик на профила, ще бъдете уведомени, че на вашия телефонен номер е изпратен уникален код и ще се появи специално поле, където трябва да бъде въведен този код.

Мобилна парова охрана

Използването на приложението Steam Guard като мобилен идентификатор напълно замени такова средство за защита като таен въпрос. Удостоверителят е по-ефективна защита. Той генерира код, който ще трябва да въведете всеки път, когато влезете в акаунта си в Steam. Кодът се променя на всеки 30 секунди, може да се използва само веднъж и не може да бъде гадаем.