Много съвременни браузъри предлагат на потребителите си възможност за синхронизация. Това е много удобен инструмент, който помага на потребителя да запазва данните за браузъра си и след това да ги използва от всяко друго устройство, в което е инсталиран един и същ браузър. Тази способност работи чрез използването на облачни технологии, които са сигурно защитени от всякакви заплахи.

Yandex.Browser, който работи на всички популярни платформи (Windows, Android, Linux, Mac, iOS), не бе изключение и добави синхронизация към своя списък с функции. За да го използвате, трябва да инсталирате този уеб браузър на други устройства и да активирате съответната опция в настройките.

Създайте профил за синхронизация

Ако все още нямате профил, няма да ви отнеме много време, за да го създадете.

 1. Отидете в менюто и изберете " Настройки ".

  Синхронизация Yandex.Browser

 2. В блока " Синхронизиране " кликнете върху бутона " Активиране на синхронизирането ".

  Активиране на синхронизация в Yandex.Browser

 3. Страницата за вход и влизане се отваря. Кликнете върху бутона " Създаване на профил ".

  Създаване на профил в Yandex-1

 4. Вие ще бъдете на страницата за създаване на Yandex сметка, която ще отвори следните опции:
  • Поща с домейна @ yandex.ru;
  • 10 GB в хранилището за облаци;
  • Синхронизация между устройства;
  • Използване на Yandex.Money и други услуги на компанията.
 5. Попълнете предложените полета и кликнете върху бутона " Регистриране ".

  Създаване на профил в Yandex-2

Активиране на синхронизирането

След регистрацията ще се върнете на страницата, за да активирате синхронизирането. Входът вече ще бъде заменен, трябва само да въведете паролата, посочена по време на регистрацията. След въвеждане кликнете върху бутона " Активиране на синхронизирането ":

Влезте в профила си в Yandex

Услугата ще предложи да инсталирате Yandex.Disk, чиито предимства са написани в самия прозорец. Изберете " Затваряне на прозореца " или " Инсталиране на диск " по свое усмотрение.

Продукти от Yandex

Настройте синхронизирането

След като синхронизацията успешно е активирана в настройките, ще видите известието " Синхронизирането със сметката е разрешено ... ":

Активирана синхронизация в Yandex.Browser

Тук винаги можете да спрете синхронизацията, като кликнете върху бутона " Прекъсване ".

Можете също така да конфигурирате какво ще се синхронизира чрез бутона " Показване на опциите ". В настройките по подразбиране всичко е включено. Ако искате, премахнете отметката от елементите, които не е необходимо да синхронизирате.

Под списъка с опции за синхронизиране е бутонът " Изтриване ", който ви позволява бързо да изчистите всички синхронизирани данни.

Изчистване на синхронизацията в Yandex.Browser

С помощта на синхронизация от Yandex можете лесно да преинсталирате браузъра в случай на проблеми, като знаете, че няма да се загубят вашите данни. Също така ще получите достъп до синхронизирана информация от всяко устройство, където има Yandex.Browser и интернет.