Всяка програма се нуждае от настройки за правилната й работа. Така че програмата PotPlayer може да се нуждае от корекции, в противен случай нейната работа няма да бъде същата, каквато би могла да бъде. Нека анализираме основните настройки на програмата, че всеки потребител може да подобри плейъра.

Въвеждане на настройки

Първо трябва да въведете програмните настройки по стандартния начин: като щракнете с десния бутон на мишката върху прозореца на програмата и изберете подходящия елемент от менюто.
Настройките на PotPlayer

Аспект съотношение

След като въведете настройките, променим настройките за показване на видеоклипа, а именно съотношението между страните при работа с плейъра. Така че, нека да изберете настройките, така че показваното видео да се показва с правилните съотношения за всеки размер на екрана. Задайте параметрите, както е показано на снимката.
Позицията на PotPlayer

плейлист

За още по-удобно показване на видео и слушане на звук, трябва да настроите плейлист в програмата. Също така си заслужава да поставите всички квадратчета, както са инсталирани на екранната снимка. В този случай плейлистът ще се показва в компресирани размери, но всичко ще се види удобно.
Playlist на PotPlayer

PotPlayer кодеци

Веднага е полезно да се каже, че настройките в този раздел трябва да се променят само с пълна информираност по случая. Няма да даваме съвет, тъй като всеки трябва да инсталира кодеци за тяхната работа. Но неопитни потребители трябва да зададат всички параметри в режим "Препоръчителна".
PotPlayer кодеци

Аудио настройки

Всичко, което заслужава да се промени в аудиото, е гладкото превключване между аудио записи. За да направите това, трябва да инсталирате рендератора във втория ред, както е на снимката, и да коригирате параметрите му, като кликнете върху трите точки до името.
Аудио PotPlayer

Има много повече настройки за програмата, но те трябва да се променят само от професионални потребители. Дори и любителите няма да могат да разберат всичко това, така че е по-добре да оставите настройките по подразбиране само чрез промяна на това, което е посочено в статията.