Днес всеки е свободен да използва различни начини за обмен на файлове. За различните мрежи peer-to-peer са създадени съответните клиенти, инсталирани на компютъра. И че потребителят не може да избира между P2P мрежите и да използва всички тях, има необичайна програма Shareaza.

Shareaza - програма, която работи директно с 4 P2P мрежи. Той има доста прост и приятен интерфейс, както и редица удобни функции. Shareaza е напълно безплатна и ви позволява бързо да качвате файлове дори с големи размери.

Работа с 4 мрежи peer-to-peer

Основен прозорец

Предимствата на факта, че Shariz работи с 4 мрежи (EDonkey, Gnutella, Gnutella 2, BitTorrent) няколко наведнъж: първо, изтеглянето е много бързо. Това се дължи на факта, че файлът, избран за изтегляне, може да присъства в четири мрежи наведнъж. Съответно, той ще се люлее отвсякъде, а това предполага светкавично бързо изтегляне на дори тежки файлове. На второ място - удобно търсене. Повече подробности за търсенето ще бъдат описани по-долу, но веднага искам да отбележа способността да търсите файлове почти навсякъде. Потребителят може да избере кои мрежи да търси конкретен файл.

Вградено търсене на файлове

Търсене в

Програмата вече има вградена търсачка. Тя работи съвсем различно от търсещите машини Google, Yandex и др., Използвани от нас. Shareaza има свое собствено търсене, което между другото може да изглежда специфично за някои потребители. Той не е предназначен за търсене на забавни файлове, но в някои случаи може да бъде наистина полезен.

Изтегляне по много начини

Изтеглете методи в

В допълнение към вграденото търсене, потребителят може да изтегли необходимите от него файлове по други начини. Достатъчно е да вмъкнете връзка HTTP или P2P и да започнете изтеглянето. Самата програма разпознава какво трябва да изтеглите.

Изтегляне на торент

Тъй като Shareaza поддържа BitTorrent, потребителят може да замени обичайния си торент клиент с тази програма. Когато инсталирате Sharis или в настройките, можете да активирате асоциирането на торент файлове, след което всички файлове, изтеглени от интернет, ще бъдат отворени в Shareaza. Естествено, това е от значение само за обикновените потребители, които не изискват допълнителни функции от торент програми.

Вграден плейър

Media Player в

Не е необходимо да разглеждате изтегления видеоклип в плейър на трета страна. Вграденият плейър Sharis ви позволява да възпроизвеждате видео от различни формати. Тук можете да слушате и изтеглените песни. В допълнение към това програмата предлага такъв мини-плейър за лесен контрол на аудиото.

Мини-плейър в Shareaza

IRC чат

IRC чат в

Тези, които използват IRC, със сигурност се радват на присъствието на клиент, вграден в програмата. По подразбиране няма добавени канали, така че потребителят ще трябва да направи това ръчно, за да започне комуникация с други хора.

достойнство

  • Търсене по хеш;
  • Мениджър на изтеглянията;
  • Филтър за защита;
  • Споделяне на потребителски файлове;
  • Наличие на руски език;
  • Различни теми и лесен за ползване интерфейс;
  • Корекция на счупени файлове.

недостатъци

  • За начинаещите може да има трудности при разбирането на програмата.

Прочетете още: Други програми за изтегляне на филми на вашия компютър

Shareaza - мощна програма за изтегляне на файлове, която работи незабавно с няколко мрежи peer-to-peer. Поради това потребителят може да откаже да инсталира разнообразен софтуер в полза на Shareaza. Присъствието на допълнителни функции прави тази програма не само товарач, но и клиент за чат и медиен плейър.

Свали Shareaza безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт