Наистина всеки човек се вмъкна в тази ситуация: той чу песен (по радиото, в кола на приятел, микробус и т.н.), харесваше го, но името е забравено или изобщо не е известно. Подобни проблеми са и решаването на приложението на Shazam. Той отдавна е запознат с потребителите на смартфони на Nokia от линията XpressMusic. Дали версията на Android се подобрява или по-лошо? Сега разберете!

Шазам, отвори!

Думата shazam на английски означава "til", вълшебната дума, позната ни от приказката за Али Бабу и 40 разбойника. Това име не е случайно - работата на програмата е наистина подобна на магията.
Главен прозорец Shazam
Тъй като самият "сусам" е големият бутон в центъра на прозореца - приближи телефона до източника на музиката, натиснете бутона и след известно време (в зависимост от славата на композицията) приложението ще доведе до резултата.
Резултат от разпознаването на Shazam
Уви, но магията не е всемогъща - често приложението или не определя пътя неправилно, или изобщо не може да разпознае композицията. За такива случаи можем да препоръчаме аналози - SoundHound и TrackID: тези приложения имат други сървъри източник. Да, без достъп до интернет, нито Шазам, нито колегите му ще работят.

Следете подробностите

Разпознаваната музика се показва не само под формата на име и изпълнител - например резултатът може да бъде споделен Viber или друг пратеник.
Споделете резултата от Shazam
Удобно, създателите на Shazam добавиха способността да слушат песента чрез Deezer или Apple Music (Spotify в страните от ОНД не се поддържа).
Изпращането на резултата до музикалните услуги на Shazam
В случай, че клиентът на някоя от тези услуги е инсталиран в телефона ви, можете веднага да го добавите към вашата колекция.

В прозореца за резултати също се показва най-популярният видеоклип с идентифицираната песен от YouTube.
Shazam видеоклип резултат
За песните, които дори не са най-известни, в повечето случаи се показват думи.
Думи от Шазам
Така че, ако искате, можете веднага да пеете ????

Музика за всички

В допълнение към директната си функция, Shazam може да избира музика за всеки потребител.
Смесете Шазам
Естествено, за да се създаде приложение "Mix", трябва да научите за вашите музикални предпочитания, така че да го използвате по-често. Можете също ръчно да добавяте песни или изпълнители - например чрез вграденото търсене.
Търсене за Shazam mix

Скенер Shazam

Интересна и необичайна особеност на приложението е визуалното разпознаване на продукти, върху които има лого на Shazam.
Скенер Shazam
Можете да използвате тази функция по следния начин: открихте постер на любимия си изпълнител и забелязахте логото на Shazam. Сканирайте го с приложението и ще можете да си купите билети за този концерт директно от телефона си.

Функции на профила

За лекота на използване и управление на резултатите от търсенето се предлага да се създаде акаунт за услугата Shazam.
Регистрация в Shazam
Можете да използвате всяка пощенска кутия, въпреки че по подразбиране приложението, както много други, ще разпознае пощата от Google. Ако използвате Facebook, можете да се регистрирате в него. След регистрацията можете да запазите и прегледате историята на вашите търсения на вашия компютър.

Avtoshazam

Приложението може да бъде конфигурирано да работи автоматично - цялата музика, която се изпълнява около вас, ще бъде разпозната дори след излизане от приложението.
Автоматично разпознаване на Shazam
Можете да направите това, като докоснете дълго бутона в главния прозорец или в настройките, като преместите съответния плъзгач.
Плъзгачът за автоматично разпознаване на Shazam
Бъдете внимателни - в този случай потреблението на батерията ще се увеличи значително!

достойнство

  • Напълно на руски език;
  • Достъпен и разбираем интерфейс;
  • Висока скорост и точност на работата;
  • Богатство от възможности.

недостатъци

  • Регионални ограничения;
  • Вътрешни покупки;
  • Наличие на реклама.

Shazam се превърна в пробив, засенчвайки старата услуга TrackID от Sony. Сега Шазам остава най-популярното приложение за определяне на музика и, според нашето скромно мнение, е напълно заслужено.

Свали Shazam безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин