Пейзажите са проектирани от специално обучени хора, познават всички тънкости и в идеалния случай изпълняват желанията на клиента. Работата им се осъществява с помощта на специални програми. В тази статия ще разгледаме Sierra LandDesigner 3D, която също е подходяща за обикновените потребители, за да създаде уникален 3D ландшафтен дизайн. Нека да я разгледаме по-подробно.

Създаване на нов проект

За новите потребители препоръчваме да изберете проект за шаблон на екрана за посрещане, за да научите подробно програмата. Обърнете внимание на справката от разработчиците, те са подготвили подробно обяснение на някои инструменти и функции. Освен това е възможно да се създаде чист проект и да се заредят записаните задания.

Sierra LandDesigner 3D приветстващ екран

Вградени шаблони

По подразбиране е инсталиран набор от тематични заготовки. Като правило в проекта ще бъдат построени няколко обекта, ще бъдат засадени растения и ще бъдат положени пътища. След като бъде отворен, шаблонът може да се редактира, за да можете да го използвате като основа за нов план на сайта.

Sierra LandDesigner 3D шаблони за проекти

Преместете се около сайта

Работното пространство се състои от няколко секции. В центъра можете да видите триизмерния изглед на проекта. Преминаването към него се осъществява с помощта на настоящите инструменти за управление. Можете да промените изгледа и да създадете снимка. Отидете в раздела "Топ", за да отворите горния изглед.

Работно пространство на Sierra LandDesigner 3D

Добавяне на обекти

В Sierra LandDesigner 3D има много вградени обекти, растения, текстури и материали. Достатъчен обикновен потребител да планира собствения си сайт. Плъзнете обект към терена, когато е в горния режим. Използвайте функцията за търсене, ако не можете да намерите елемента, от който се нуждаете.

Добавяне на 3D обект на Sierra LandDesigner

Създайте свой собствен обект, ако не можете да намерите подходящ в указателя. В отделен прозорец качете изображението, добавете маска и коригирайте крайния резултат. Дайте име на елемента си, след което той ще бъде наличен в папката и можете да го използвате в проекта.

Създаване на обект Sierra LandDesigner 3D

Разширено търсене на елементи

Каталогът с моделите е голям, понякога е трудно да се намери подходящ обект. Разработчиците добавиха отделен прозорец, в който са инсталирани разширени филтри и опции за търсене. Посочете необходимите параметри и след това маркирайте един или повече от тях.

Намерете обекти Sierra LandDesigner 3D

Създаване на къща и парцел

В празен проект има само земята, на която са инсталирани обекти. Той трябва да бъде конфигуриран поотделно в отделен прозорец, въз основа на бъдещия общ изглед на сайта. В редовете въведете подходящите величини или използвайте разширени настройки, ако стандартът не е достатъчен.

Персонализиране на земята Sierra LandDesigner 3D

След това изберете един от видовете къщи, те се различават по форма. Има четири популярни вида сгради.

Къща тип Sierra LandDesigner 3D

Неопитните потребители препоръчват използването на предварително създадени прости къщи. Програмата има повече от десет уникални сгради. Триизмерната версия и изгледът отгоре са показани отдясно.

Къща подготовка Sierra LandDesigner 3D

Настройки за изтриване

Сега, когато проектът е почти завършен, остава само да конфигурирате рендера и да запазите крайния резултат. Посочете общите данни, изберете подходящия размер на крайното изображение и, ако е необходимо, използвайте разширените опции. Времето за обработка зависи от силата на компютъра, в някои случаи може да отнеме няколко минути.

Персонализиране на изобразяването на Sierra LandDesigner 3D

достойнство

  • Програмата се разпространява безплатно;
  • Има много предмети и препарати;
  • Прост и интуитивен интерфейс.

недостатъци

  • Липса на руски;
  • Не се поддържа от програмисти;
  • Необходими са начини за придвижване около сайта.

В тази статия разгледахме програмата за ландшафтен дизайн Sierra LandDesigner 3D. Подходящ е за професионалисти в този случай и за начинаещи. Радва се на наличието на огромен каталог с предмети, текстури и материали. Това премахва необходимостта от добавяне на ваши собствени обекти.