Прехвърляйки лентата в социална мрежа, трудно е да не се препъвате по снимки с шеги, наречени меми. Те се появиха отдавна, преди създаването Facebook и VKontakte , но стана много популярен едва наскоро. Всеки обект може да стане мем, а благодарение на разпространението му чрез социални мрежи, той веднага ще стане разпознаваем и дискутиран.

Можете сами да направите такива забавни снимки. За да направите това, има специални програми, които ви позволяват да спестите време и бързо да създадете правилния мем. Избрахме няколко такива приложения, възможностите на които са обсъдени по-долу.

iMeme

Тази програма ви позволява да създавате свои собствени забавни изображения, добавяйки текст към вече готови шаблони. Най-популярните меми се събират в библиотеката и подредени по азбучен ред, трябва само да намерите желания запас и да го изберете. Можете да добавите два надписа - един в горния и един в долната част на снимката.

Имметични надписи

За съжаление, в iMeme няма руски език и тесните мисли за потребители на Vkontakte или други домашни социални мрежи. Можете обаче да добавите свои собствени изображения и след това да поставите текст върху тях. Програмата е напълно безплатна и може да бъде изтеглена от официалния сайт.

Изтеглете софтуер iMeme

Свободен създател на мемори

В това приложение можете да създадете свои собствени картини, но това ще бъде проблематично - тъй като тук няма библиотека със собствени шаблони, ще трябва да търсите в Интернет желаното изображение. Но това е по-добре от iMeme в друга - има повече възможности за работа с текст. Можете да промените цвета си, да добавите колкото се може повече редове, да промените шрифта и неговия размер.

Свободен създател на мемори

В създателя на свободния мем няма руски език, но в действителност не се нуждае от нищо, тъй като всичко е интуитивно разбираемо. Програмата заема малко място на компютъра и не зарежда системата. Можете да го изтеглите от официалния сайт.

Изтегляне на свободен Free Meme Creator

Да, в статията се разглеждат само двама представители на този вид програми, тъй като няма толкова много решения за компютъра. Разработчиците не се стремят особено да създават компютърни версии, като обръщат повече внимание на онлайн създателите на меми. Въпреки това, iMeme и Free Meme Creator са достатъчни, за да създадете свои собствени забавни изображения.