Интернет телевизия или IPTV е начин да получите информация от телевизионни канали чрез редовна интернет връзка. За да гледате такъв телевизор, е необходима само специална програма за играч, а в някои случаи и няколко умения.

Днес ще разгледаме седем представители от броя на телевизионните играчи. Всички те изпълняват основно една функция: те ви позволяват да гледате телевизия на вашия компютър.

IP-TV плейър

Основен прозорец IP-TV плейър

IP-TV Player е според автора оптималното решение за гледане на интернет телевизия. Със задачата в ръка се прави добре, всички функции и настройки на техните места, нищо излишно или сложно. Има някои проблеми при намирането на списъци с работещи канали, но този недостатък се намира във всички безплатни решения.

Отличителна черта на IP-TV Player е функцията за запис на фона на неограничен брой канали.

Изтеглете IP-TV плейър

Урокът: Как да гледате телевизия през интернет в IP-TV Player

Кристална телевизия

Основен прозорец на Crystal TV

Също така доста хубаво да използвате телевизионен плейър. За разлика от IP-TV Player е настолно приложение на сайта Crystal.tv. Този факт показва пълната подкрепа на потребителите, надеждността и стабилността на плейъра и излъчванията.

Броят на наличните канали може да се увеличи, като се закупи един от най-преките интернет телевизионни пакети на сайта.

Но основната отличителна черта на Crystal TV от другите играчи, представени в тази статия, е пълната адаптация за мобилните устройства. Това се указва от формата на интерфейса и местоположението на елементите му на екрана.

Изтегляне на Crystal.tv

SopCast

Основен прозорец на SopCast

Програмата за гледане на IPTV SopCast и просто Sopka. Програмата е предназначена главно за гледане и записване на чуждестранни канали. Тази функция на плейъра може да бъде полезна, ако трябва да се запознаете с всякаква информация преди други руски потребители.

Освен това Sopka ви позволява да създавате свои собствени предавания без ненужни настройки и други главоболия. Изпратете чрез SopCast можете да имате мултимедийно съдържание и дори да излъчвате на живо.

Изтегляне на SopCast

Руски играч

Главен прозорец RusTVPlayer

Тази програма за гледане на телевизионни канали е едно от най-простите решения за IPTV. Минимални бутони за управление, само секции и канали. Сред няколко настройки - превключване между източниците на възпроизвеждане (сървъри) в случай на липса на излъчване.

Изтегляне на RusTV Player

Окото на телевизора

Главен прозорец Окото на телевизора

Друг софтуер, който в своята простота може да се сравни само с виртуална клавиатура. В прозореца на програмата има само бутони с лого на канали и безполезно поле за търсене.

Вярно е, че Eye of TV има официален уеб сайт, който го носи заедно с Crystal TV. На сайта няма платени услуги, а само огромен списък с телевизионни канали, радиостанции и уеб камери.

Изтегляне на Eye TV

ProgDVB

Главен прозорец ProgDVB

ProgDVB - един вид "чудовище" сред телевизионните плейъри. Поддържа всичко, което може да бъде поддържано, излъчва руски и чуждестранни канали и радио, работи с хардуер, като телевизионни тунери и приемници, приема кабелна и сателитна телевизия.

От функциите може да се отпусне поддръжка за 3D оборудване.

Изтегляне на ProgDVB

VLC медиен плейър

Основният прозорец на VLC медийния плейър

За VLC Media Player можете да пишете много и дълго време. Този мултимедиен комбайн знае почти всичко. Повечето телевизионни плейъри са създадени на базата.

VLC възпроизвежда телевизия и радио, възпроизвежда аудио и видео от всякакви формати, включително връзки от интернет, записва излъчвания, взема екранни снимки, разполага с вградени библиотеки за самообновяване със списъци с радиостанции и музикални записи.

Характеристика на плейъра, която го различава, е възможността за дистанционно управление (споделяне от мрежата) чрез уеб интерфейса. Това ви позволява да направите определени манипулации с плейъра, например, за да направите VLC контролен панел от смартфона.

Изтеглете VLC media player

Това са програмите за гледане на телевизия през Интернет. Всички те имат свои собствени особености, плюсове и минуси, но всички се справят със задачите си. Изборът е ваш: простота и твърди рамки или сложни, но гъвкави настройки и свобода.