Всеки потребител иска да защити своя персонален компютър от въздействието на злонамерени програми или файлове. За това обикновено се използва класически антивирус и защитна стена. Въпреки това дори най-напредналите интегрирани решения не могат да се справят с индивидуална заплаха, ако тя се появи едва напоследък и не е в основата на актуализирани подписи или е изключително внимателно прикрита. За да разширите защитната способност на компютъра, можете допълнително да използвате помощни програми със специално предназначение.

Spay Hunter е доста популярна помощна програма от опитен разработчик, която ще ви помогне да откриете текущите заплахи на системата, пропуснати от основния антивирус, и да ги неутрализирате.

Актуализиране на бази данни за подписа

За постоянно поддържане на актуален списък на съществуващите заплахи, SpyHunter се актуализира редовно. Това се случва точно в интерфейса, от официалния сайт на разработчика. За редовно попълване на вече съществуващ списък със злонамерени програми и файлове програмата периодично ще трябва да има достъп до интернет.

Актуализация на SpyHunter

Сканираща система

Основната задача на този скенер е оперативна намеса в злонамерена дейност на компютъра, независимо дали е достатъчно очевидна заплаха или скрит шпионин. За да проверите SpyHunter използва най-уязвимите места в операционната система - изпълняващи процеси, заредени в RAM, регистър, бисквитки на браузъри, както и класическата и позната на всички потребители сканиране на файловата система.

Сериозно допълнение към сканирането е откриването на rootkits - заплахи, които представляват най-голямата опасност за съвременния компютър. Те могат да бъдат злонамерени елементи, които наблюдават работата на потребителя в системата, регистрират въведени пароли, копират обикновен текст и тайно изпращат на трети страни. Основната опасност от руткит е тяхната много спокойна и тиха работа, поради което повечето съвременни антивируси са практически безсилни в борбата срещу тях. Но не SpyHunter.

Сканиране към SpyHunter

Двата основни режима на сканиране - "дълбоко сканиране" и "бързо сканиране" - определят дълбочината на разглеждането на елементите на операционната система. Когато програмата първо се дезинфекцира, препоръчително е да използвате задълбочен анализ.

Пълната проверка на всички уязвими зони на операционната система позволява на потребителя да бъде напълно уверен в отсъствието на проследяване на дейността си в собствената си среда.

Сканиране в SpyHunter 2

Подробно показване на резултатите от сканирането

След като сканирането завърши, SpyHunter показва откритите злонамерени елементи под формата на "дърво", четено от човека. Преди да изтриете откритите заплахи, е необходимо внимателно да проучите техния списък, за да избегнете получаването на надеждни елементи там, за да не повредите самата система или личните архиви на потребителя.

Показване на резултатите от сканирането в SpyHunter

Custom Custom Scan

Ако предишните типове сканиране са предназначени главно за първата инсталация или редовната поддръжка на системата в безопасно състояние, тогава сканирането на потребителя носи функцията на ловеца. Този метод е подходящ за потребители, които забелязват влиянието на злонамерена програма или процес в конкретна област на компютъра. Персонализираното сканиране е конфигурирано по такъв начин, че да можете да изберете конкретни области за търсене на заплахи.

Резултатите ще бъдат представени в същата форма, както и след обикновено сканиране. За превантивни мерки или за борба с заплахата в непозната област, се препоръчва да използвате бърза и задълбочена проверка, съответно.

Персонализирано сканиране в SpyHunter

Списък на програмите с увреждания

Заплахите, които бяха сканирани след премахване, прекъсване или обратно - бяха разрешени - попадат в специален списък. Необходимо е, за да видите заплахите, които по време на сканирането са причинили увреждане на системата и да се запознаете с избраните действия за тях.

Ако потребителят е пропуснал някоя злонамерена програма и продължава да се промъква през системата или е изтрит безопасното или само правилният файл, можете да промените избраното решение за него тук.

Прекъснати програми в SpyHunter

резервно копие

Всички файлове или записи в системния регистър, които са изтрити от потребителя след сканиране, не изчезват без следа. Това се прави така, че в случай на грешка е възможно да се възстановят загубените данни. Преди да деинсталирате SpyHunter поддържа резервни копия на данни и те имат възможността да се върнат обратно.

Архивиране на SpyHunter

Изключения от одита

За да не се притеснявате за надеждните файлове, можете веднага да ги поставите в така наречения бял списък, преди да ги проверите. Файловете и папките от този списък ще бъдат напълно изключени от сканирането, те ще станат невидими за SpyHunter.

Списък на изключенията в SpyHunter

Защита на DNS настройките

SpyHunter ще ви помогне да избегнете смущения на програми на трети страни в DNS настройките. Програмата ще проследява заявките за конкретни адреси, ще помни доверени и упорити и непрекъснато ще следи други връзки, разрязва и блокира злонамерени.

Защита DNS в SpyHunter

Защита на системните файлове

Най-уязвимото място на операционната система са нейните основни файлове. Те са първата цел за криптиране и шпионски софтуер, а тяхната защита е приоритет за компютърната сигурност. SpyHunter ще състави списък на всички критични системни файлове и ще осигури достъп до тях, за да се избегне неупълномощена намеса в стабилното функциониране на системата. В допълнение към файловете тук също са включени важни записи в системния регистър, които също са защитени.

Защита на системата в SpyHunter

Обратна връзка от разработчика

Важен компонент от разработването на такива програми е взаимодействието между отговорния потребител и бързо реагиращия предприемач. В случай на грешки в сканирането или цялостната оперативност на програмата, потребителят може директно да се свърже с услугата за поддръжка по дадените въпроси директно от програмата.

Тук можете да видите по-рано задавани въпроси и отговори на тях и да попитате често задаваните въпроси, за да намерите най-често задаваните въпроси - може би този проблем вече е възникнал и е намерено решение за него.

Техническа поддръжка в SpyHunter

Настройване на приложението

Отделно, заслужава да се отбележи възможността за много детайлна конфигурация на скенера. По подразбиране програмата не показва най-подробните настройки, те са предназначени за неопитен потребител. За по-задълбочена проверка, подробна и подробна дефиниция, трябва внимателно да прегледате настройките на SpyHunter и да включите допълнителни модули и режими за максимална продуктивна работа.

Ако целта на каквито и да било настройки не е известна - да помогнете на горепосочената обратна връзка от разработчика и най-вече ЧЗВ.

Обща настройка на SpyHunter

Настройките се поддържат изцяло от всички функции на програмата - сканиране, откриване и защита на системните файлове със записи в системния регистър и защита на интернет активността на потребителя.

Автоматизирано сканиране

За да поддържате сигурността на системата в постоянно добра форма, можете да конфигурирате Scheduler да сканира. Той показва времето и честотата на пълно сканиране и впоследствие ще се извършва без участието на потребителя.

Сканирай Scheduler в SpyHunter

Програмни ползи

1. Напълно русифициран и много прост интерфейс помага лесно да се придвижваш в програмата дори и на неопитен потребител.

2. Достатъчно висок рейтинг на програмата и отговорният разработчик дават гаранция за качествена защита на компютъра.

3. Работата в реално време спомага за бързо наблюдение на промените в системата, като значително разширява възможностите на класическия антивирус.

недостатъци

1. Интерфейсът, макар и лесен за разбиране, но външният му вид е доста остарял.

2. Програмата се изплаща, тъй като за запознаване се дава само 15 дни, след което за да продължи защитата на системата, ще трябва да закупи лицензионен ключ.

3. Подобно на много подобни програми, SpyHunter също може да даде фалшиви положителни резултати. Непреднамереното изтриване на намерените файлове може да доведе до дестабилизиране на операционната система.

4. При инсталирането не се изтегля пълен пакет, а инсталацията на интернет. Трябва да имате интернет връзка, за да инсталирате програмата и да я актуализирате редовно.

5. По време на сканирането натоварването на процесора достига почти сто процента, което значително забавя системата и загрява хардуера.

6. След като деинсталирате програмата, трябва да рестартирате. Единственият начин да избегнете това е да завършите процеса на деинсталиране чрез диспечера на задачите.

заключение

Съвременната интернет просто се слива с злонамерени обекти, чиято задача е да следи, криптира и краде. Дори най-модерните и модерни антивирусни решения не винаги се справят с такава заплаха. SpyHunter - отлично допълнение към защитата на системата, представена от водещия разработчик. И въпреки малко по-старият интерфейс и доста високата цена за лицензния ключ, тази програма е отличен помощник в борбата срещу руткитите и шпионите.

Изтеглете пробна версия на програмата Spay Hunter

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт