За да работите с принтер от Epson, трябва да имате инсталиран специален софтуер на вашия компютър. Един от представителите на софтуера за управление на принтери е SSCServiceUtility. Той съдържа всичко, от което се нуждаете, което може да е необходимо по време на манипулирането на устройството. Да разгледаме функционалността на този софтуер по-подробно.

Мастилен монитор

Първият раздел в главния прозорец на SSCServiceUtility е инструмент за следене на мастилото. Това е мястото, където се показват отчетите на принтера и очаквания разход на материали. Погледнете показания контейнер, като го напълнете грубо означава, че количеството мастило остава в устройството. След смяната на касетата, препоръчваме да кликнете върху "Update", за да може програмата да извърши двойна проверка.

Проверете мастилото в програмата SSCServiceUtility

Опции за ресет

Всички параметри на резетъра се показват в отделен раздел. Тук можете да промените данните за всеки модел устройство поотделно. Например, можете да конфигурирате порт, чип, да зададете адреса или да промените скоростта. Отдясно има бутони, които ви позволяват да пишете, тествате, четете или предавате тестове. Преди да изпълните всички действия, уверете се, че SSCServiceUtility правилно е открил свързания принтер.

Работа с приемника в програмата SSCServiceUtility

Настройки на програмата

Разбира се, не трябва да забравяте, че програмите не винаги са в състояние автоматично да определят използваното устройство и да зададат необходимите параметри за него. Затова се препоръчва да проверите всички конфигурации и, ако е необходимо, да ги промените в съответния раздел в главния прозорец SSCServiceUtility.

Настройките на SSCServiceUtility

Считаният софтуер поддържа работа с почти всички модели принтери, произведени преди 2007 г. Изборът на използвания принтер става чрез изскачащо меню, където списъкът показва всички налични модели.

Избиране на модел на принтер в SSCServiceUtility

Работете в таблата

SSCServiceUtility активно работи в тавата, почти не консумира системни ресурси и предлага на потребителите някои допълнителни функции. Например, от тук можете да направите незабавно нулиране на броячите, почистване на замразяването на главата или меко възстановяване. Ако е необходимо да получите информация за всички действия и проверки, препоръчваме да създадете текстов отчет от едно и също меню.

Работете в SSCServiceUtility в тавата

достойнство

  • Безплатно разпространение;
  • Наличието на интерфейса на руския език;
  • Лесна употреба;
  • Бързо изпълнение на теста;
  • Активна работа в таблата.

недостатъци

  • Няма актуализации от 2007 г .;
  • Новите принтери не се поддържат;
  • Ограничена функционалност.

SSCServiceUtility е проста безплатна програма, която ви помага да работите с принтери на Epson. Има основен набор от инструменти и функции, които ви позволяват да тествате, да проверявате количеството мастило, да нулирате принтера, да го замразите. Собствениците на по-старите модели устройства SSCServiceUtility ще бъдат изключително полезни.

Свалете SSCServiceUtility безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт