Много потребители поне веднъж, но са срещнали проблем с връзката на Steam. Причините за този проблем могат да бъдат много и съответно много решения. В тази статия ще разгледаме източниците на проблема, както и как да върнем резултатите на Стим.

Парата не се свързва: основните причини и решение

Технически работи

Не винаги проблемът може да е от ваша страна. Може би е, че в момента се прави само техническа работа и не можете да влезете в Steam не само от вас, но и от всички играчи. В този случай просто трябва да изчакате малко и всичко ще свърши.

Актуализиране на парата

На официалния сайт на Steam винаги можете да намерите график на техническата работа. Следователно, ако клиентът не се зарежда, не бързайте да паникьосвате и проверявате: възможно е актуализацията да е в ход.

Липса на интернет

Без значение колко слаб може да звучи, но може би нямате интернет връзка на устройството или скоростта на интернет е твърде ниска. Разберете дали сте свързани с интернет, можете да в лентата със задачи в долния десен ъгъл.

Интернет връзка

Ако проблемът се крие точно в отсъствието на интернет, можем да се свържем само с вашия доставчик.

Ако сте свързани с интернет, преминете към следващата точка.

Блокиране на защитна стена или антивирус

Всяка програма, която има нужда от достъп до интернет, ви пита за разрешение за свързване. Парата не е изключение. Може би случайно сте го забранили за достъп до интернет и затова е възникнала грешка в връзката. В този случай трябва да отидете в защитната стена на Windows и да разрешите връзката.

1. От менюто "Старт" отидете в Контролен панел и потърсете защитната стена на Windows. Кликнете върху него.

Windows защитна стена

2. Сега намерете елемента "Разрешаване на взаимодействие с приложение или компонент в защитната стена на Windows".

Windows_2 защитна стена

3. В списъка с програми, намерете Steam и проверете дали не е проверена.

Защитната стена позволява връзка

По същия начин проверете дали вашите антивирусни блокове блокират достъпа до интернет.

По този начин, ако няма маркировка, най-вероятно връзката се появи и можете да продължите да използвате клиента.

Повредени парови файлове

Може да се дължи на вируса, че някои файлове на Steam са повредени. В такъв случай напълно изтрийте клиента и го инсталирайте отново.

Важно!
Не забравяйте да проверите системата за вируси

Надяваме се, че нашият съвет може да ви помогне да възстановите работата на Steam. Ако не, тогава винаги можете да пишете в подкрепа на Steam, където ще бъдете сигурни, че ще отговорите.