Skype. Ние всички знаем тази програма, ние го използваме редовно. Комуникация със семейството, интервюта за работа - тази услуга е полезна в много области. Разбира се, той се използва от много геймъри, но дали това е най-добрият вариант? Вероятно не. И има няколко причини: това е доста висока лакомство на ресурсите и добро "изяждане" на скоростта на интернет, което е важно за динамичните стрелци.

Разбира се, съществуват алтернативи и един такъв отбор е TeamSpeak. Да, никой не казва, че тази услуга е създадена единствено за геймъри, но затова се е използвала предимно от играчи с различни костюми. Ниските изисквания към скоростта на интернет, затворените "стаи" и някои други чипове правят тази програма много, много атрактивна. Така че, нека да разгледаме нейните характеристики.

Създайте свой собствен канал

Създаване на канал в TeamSpeak

Първото нещо, което TeamSpeak прави, е да създадете свой собствен канал (наричан още "стая"), до който ще имат достъп само приятелите ви, които имат парола. Разбира се, в почти всички съвременни кооперативни и мултиплейър игри има чат по време на игра, включително гласов чат, но да го използвате - това е като да се опитвате да предадете тайна в тълпата зрители на улицата - неудобно и неудобно.

Така че, каналите. Създавате го в сървър, задайте име, парола и задайте основните настройки. Последните включват например настройки за качество на звука и ограничение на броя на потребителите. Веднъж създадени, вашите приятели ще могат да се свързват с вашия канал без проблеми. Разбира се, можете да се присъедините към съществуващата стая, но има малък проблем - в прозореца на програмата няма търсене, което е просто ужасно. За щастие може да се стартира с комбинация от "Ctrl + F". Не е много интуитивен, нали?

Добавяне на сървър към отметките

отметки в TeamSpeak

Логично е, че в процеса на използване на програмата ще имате любимите си сървъри. Спомнете си, че адресът на един от тях не е труден, но какво да направя например с десет? Тук отметките ще ни помогнат. Можете да добавите нов сървър, като посочите името му, адреса, псевдонима и, ако е необходимо, паролата. Радвам се, че има възможност за създаване на папки - това ще направи възможно по-доброто систематизиране на сървъра.

общуване

комуникация в TeamSpeak

Накрая, всъщност, за какво се използва тази програма. И ние не направихме напразно екранна снимка на настройките, защото само с помощта им можете да покажете цялото разнообразие от функции. На първо място, TeamSpeak е гласов чат. Има три режима на активиране на микрофона: постоянно, чрез натискане на клавиша за бързо набиране с глас. С първото, всичко е ясно, горещите клавиши ви позволяват да превърнете програмата в вид уоки-токи, но за да активирате с глас, първо трябва да зададете прага за задействане.

Тя не може да се радва, че програмата има способността да изключва звука и микрофона. Също така си струва да се отбележи възможността за текстова кореспонденция.

Предимства:

* Лесна употреба
* Ниски изисквания за скорост на свързване

недостатъци:

* Липса на руски език

заключение

Така че TeamSpeak е наистина добър избор за геймърите, които искат да общуват помежду си по време на играта. Предимствата на тази програма са предимно ниските изисквания за скорост на връзката, което ви позволява удобно да играете динамични онлайн игри.

Свали TeamSpeak безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт