През последните няколко години най-популярните приложения за джаджи на Android OS са се превърнали в разнообразие от мигновени пратеници - програми за съобщения. Вероятно всеки собственик на смартфон или таблет на Android поне веднъж, нека да чуе за Vaiber, Vatsappe и, разбира се, Telegram. За това приложение, разработено от създателя на мрежата Vkontakte Павел Дуров, ние днес и говорим.

Поверителност и сигурност

Програмистите позиционират телеграмата като охранителен посланик. Наистина, свързаните със сигурността настройки в това приложение са много по-богати, отколкото в други програми за съобщения.
Настройки за сигурност в телеграмата
Например, можете да настроите профил за автоматично изтриване, ако не е бил използван повече от определен период от време - от 1 месец до година.
Автоматични настройки на профила в телеграма
Интересна функция е защитата на приложението с цифрова парола. Сега, ако сте сринали приложението или сте го оставили, следващия път, когато го отворите, ще ви помоли да въведете паролата, която сте задали по-рано. Забележка - няма начин да възстановите забравения код, така че в този случай ще трябва да преинсталирате приложението със загуба на всички данни.

Същевременно можете да видите къде е бил използван вашият акаунт в телеграмата, например чрез уеб клиент или iOS устройство.
Активна сесия Телеграма
Оттук можете също така да извършите дистанционно сесия.

Настройки за известяване

Телеграмата преимуществено се различава от конкурентите в способността за дълбоко конфигуриране на системата за уведомяване.
Настройки за известяване в телеграма
Можете да персонализирате известията за съобщения от потребителите и груповите разговори, цвета на LED-дисплеите, мелодиите на звукови сигнали, тон на звънене на гласово повикване и много други.
Настройките на светодиодите в телеграмата
Отделно заслужава да се отбележи възможността за забрана на разтоварването на телеграми от паметта за правилната работа на приложението Push-Service - тази опция е полезна за потребителите на устройства с малко RAM.

Редактиране на снимки

Интересна особеност на телеграмата е предварителната обработка на снимката, която ще прехвърлите на събеседника.
Телематичен редактор на снимки
Основната функционалност на фоторедактора е налице: вмъкване на текст, рисуване и обикновени маски. Това е полезно, ако изпратите екранна снимка или друго изображение, част от данните, които искате да скриете или обратно, за да подчертаете.

Обажда се чрез интернет

Както и в куриерите, Телеграмата има възможности за VoIP.
Извикване към телеграма
За да ги използвате, се нуждаете само от стабилна връзка с интернет - дори и 2G връзка е подходяща. Качеството на комуникацията е добро и стабилно, скалите и артефактите са рядкост. За съжаление, телеграмата няма да се използва като заместител на заявка за персонал за повиквания - в програмата няма редовни телефонни възможности.

Телеграма ботове

Ако сте открили разцвета на ICQ, вероятно сте чули за ботове - комунални услуги - телефонни секретари. Ботове станаха уникален чип, който донесе на Telegram лъвския дял от настоящата популярност. Ботове в телеграмата са отделни сметки, в които има код на комуналните услуги, предназначени за различни цели, като се започне от прогнозите за времето и завърши с помощ при изучаването на английски език.
Учене по английски език в телеграма
Можете да добавяте ботове ръчно, като търсите или използвате специална услуга, Телеграма Bot съхранява , в които има повече от 6 хиляди различни ботове. В най-лошия случай, можете сами да създадете бот.

Методът за локализиране на телеграмата на руски с помощта на бот, наречен @telerobot_bot, изглежда много екстравагантен. За да го използвате, просто го открийте чрез вход и започнете чат. Следвайте инструкциите в съобщението само с няколко кликвания Телеграмата вече е русифицирана!
Русификация с помощта на телеграмата bot

Техническа поддръжка

Телеграмата се различава от колегите в семинара и специфична техническа поддръжка. Въпросът е, че той не се предоставя от специална служба, а от доброволни доброволци, както е посочено в точка "Задай въпрос" .
Комуникация с телеграма в Телеграмата
Тази характеристика трябва да се отдаде по-скоро на недостатъци - качеството на поддръжката е доста квалифицирано, но скоростта на реакцията, въпреки изявленията, все още е по-ниска от тази на професионалната услуга.

достойнство

  • Приложението е напълно безплатно;
  • Прост и интуитивен интерфейс;
  • Разширени опции за персонализиране;
  • Много опции за защита на личните данни.

недостатъци

  • Няма руски език;
  • Технологична поддръжка за бавна реакция.

Телеграма - най-младият от всички популярни мигновени пратеници на Android, но достигна в малко място повече от конкурентите в лицето на Viber и WhatsApp. Простотата, мощната отбранителна система и наличието на ботове - това са трите стълба, на които почива популярността й.

Свали Telegram безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин