Често има времена, когато е необходимо да се регистрирате на сайт, само за да изтеглите файл и да го забравите. Но като използвате главната поща, се абонирате за бюлетина от сайта и получавате куп ненужна и незаинтересована информация, която запушва пощенската кутия. Mail.ru специално за такива ситуации предоставя временна пощенска услуга.

Временна публикация в Mail.ru

Mai.ru предлага специална услуга "Anonymizer" , която ви позволява да създавате анонимни имейл адреси. Можете да изтриете тази поща по всяко време. Защо това е необходимо? Използвайки анонимни адреси, можете да избегнете спам: трябва само да посочите създадената пощенска кутия, когато се регистрирате. Никой няма да може да открие адреса на основната ви поща, ако използвате анонимен адрес и съобщението ви няма да бъде изпратено до вашия основен адрес. Също така ще имате възможност да пишете писма от главната пощенска кутия, но да ги изпращате от името на анонимния получател.

 1. За да използвате тази услуга, отидете на официалния сайт Mail.ru и влезте в профила си. След това отидете в "Настройки", като използвате изскачащото меню в горния десен ъгъл.

  Настройки на пощата

 2. После отидете в елемента от менюто "Анонимност" в лявото меню.

  Mail Anonymizer

 3. На отворената страница кликнете върху бутона "Добавяне на анонимен адрес" .

  Mail.ru Добавете анонимен адрес

 4. В прозореца, който се показва, посочете свободното име на кутията, въведете кода и кликнете върху "Създаване" . Ако желаете, можете също да оставите коментар и да посочите къде ще бъдат изпратени писмата.

  Mail.ru Създаване на анонимен адрес

 5. Сега можете да посочите адреса на новата пощенска кутия, когато се регистрирате. След като се изгуби необходимостта от анонимна поща, можете да я изтриете в една и съща позиция от настройките. Просто насочете адреса с мишката и кликнете върху кръста.

  Mail.ru Изтриване на анонимна поща

По този начин можете да се отървете от спам в основната си поща и дори да изпратите по пощата анонимно. Това е доста полезна функция, която често помага, когато трябва да използвате услугата веднъж и да забравите за нея.