Не е тайна, че стриймингът на видео от уеб ресурси не е толкова просто. Има специално изтегляне за изтегляне на това видеосъдържание. Само един от инструментите, предназначени за тази цел, е разширението Flash Video Downloader за Opera. Нека да разберем как да го инсталирате и как да използвате тази добавка.

Инсталиране на разширението

За да инсталирате разширението Flash Video Downloader или по различен начин се нарича FVD Video Downloader, трябва да отидете на официалния сайт на добавките на Opera. За да направите това, отворете главното меню, като кликнете върху логото на Opera в горния ляв ъгъл и последователно преминете към категориите "Разширения" и "Изтегляне на разширения".

Отидете на сайта за изтегляне на разширенията за Opera

След като се качихме на официалния сайт на добавките на Opera, ние караме в търсачката на ресурса следната фраза "Flash Video Downloader".

Изтегляне на Flash видео за Opera

Преминаваме към страницата на първия резултат в проблема с търсенето.

Отидете на Flash Video Downloader за страницата на Opera

На разширената страница кликнете върху зеления бутон "Добавяне към Opera".

Добавяне на Flash Video Downloader за Opera

Процесът на инсталиране на добавката започва, при който бутонът от зеленото става жълт.

Инсталиране на Flash Video Downloader за Opera

След като завършите инсталацията, тя връща зеления си цвят и на бутона се появява бутонът "Инсталиран" и иконата за тази добавка се появява в лентата с инструменти.

Flash Video Downloader за Opera е инсталиран

Сега можете да приложите разширението към неговата пряка цел.

Изтегляне на видеоклипове

Сега нека разберем как да управляваме това разширение.

Ако няма видеоклип в уеб страницата в Интернет, иконата FVD в лентата с инструменти на браузъра не е активна. Веднага щом отидете на страницата, където видеоклипът се възпроизвежда онлайн, иконата се показва в синьо. Като кликнете върху него, можете да изберете видеоклипа, който потребителят иска да качи (ако има няколко). До името на всеки видеоклип има разрешение.

Видео разделителна способност в разширението Flash Video Downloader за Opera

За да започнете изтеглянето, трябва само да кликнете върху бутона "Изтегляне" до изтегления видеоклип, който също така показва размера на изтегления файл.

Отидете да качите видео в Flash Video Downloader за Opera

След като кликнете върху бутона, се отваря прозорец, който ви подканва да определите местоположението на твърдия диск на компютъра, където ще бъде запазен файла, и да го преименувате, ако има такова желание. Задайте място и кликнете върху бутона "Запазване".

Запазете файла в Flash Video Downloader за Opera

След това изтеглянето се прехвърля на стандартния файл за качване на файлове в Opera, който качва видеоклипа като файл в избраната преди това директория.

Управление на изтеглянията

Всяко изтегляне от списъка с видеоклипове, които можете да изтеглите, може да бъде премахнато, като кликнете върху червения X пред името му.

Премахнете изтеглянето от разширението Flash Video Downloader за Opera

Чрез щракване върху символа на метлата можете напълно да изчистите списъка за изтегляне.

Изчистване на Flash Video Downloader за Opera

При навигация със символа под формата на въпросник потребителят влиза на официалния сайт за разширение, където може да докладва грешки в работата си, ако има такива.

Преход за разширение разширение грешка Flash Video Downloader за Opera

Настройки на разширението

За да преминете към настройките на разширенията, кликнете върху символа с кръстосано натискане на клавиша и чука.

Превключете към настройките на Flash Video Downloader за Opera

В настройките можете да изберете видео формата, който ще се показва, когато отидете на уеб страницата, която го съдържа. Това са следните формати: mp4, 3gp, flv, avi, mov, wmv, asf, swf, webm. По подразбиране всички са включени, с изключение на формата 3gp.

Тук в настройките можете да зададете размера на файла, а съдържанието ще се възприема като видео: от 100 KB (инсталирано по подразбиране) или от 1 MB. Факт е, че има флаш съдържание с малки размери, което всъщност не е видео, а елемент от графиките на уеб страниците. Това е, за да не объркаме потребителя с огромен списък с налични файлове за изтегляне и това ограничение е създадено.

Настройките на Flash Video Downloader за Opera

В допълнение, в настройките можете да активирате разширения бутон за качване на видеоклипове в социалните мрежи Facebook и VKontakte, след като кликнете върху това, изтеглянето се извършва, както е описано по-горе.

Бутон за разширение Flash Video Downloader за Opera за изтегляне на видео към facebook

Също така в настройките можете да зададете запазването на клипа под оригиналното име на файла. Последният параметър е деактивиран по подразбиране, но ако желаете, можете да го включите.

Деактивиране и изтриване на добавка

За да деактивирате или изтриете разширението Flash Video Downloader, отворете главното меню на браузъра, след което кликнете върху елементите "Разширения" и "Управление на разширенията". Или натиснете Ctrl + Shift + E.

Отидете в раздела Управление на разширението в Opera

В отворения прозорец търсим в списъка името на добавката, от която се нуждаем. За да го деактивирате, просто кликнете върху бутона "Прекъсване", намиращ се под името.

Деактивирайте Flash Downloader за Opera

За да премахнете напълно Flash Video Downloader от компютъра напълно, кликнете върху X, който се показва в горния десен ъгъл на блока с настройките за управление на това разширение, когато го задържите над него.

Премахване на Flash Video Downloader за Opera

Както можете да видите, разширението Flash Video Downloader за Opera е много функционално и в същото време е просто инструмент за изтегляне на поточно видео в този браузър. Този фактор просто обяснява голямата си популярност сред потребителите