В браузъра от Yandex има интересна възможност, свързана с промяната на интерфейса. Потребителят може да зададе жив фон за браузъра Yandex от предложения списък. Това отличава Yandex.Browser от други наблюдатели.

За да направите появата на Yandex.Browser още по-привлекателна, можете да зададете своя собствена тема. И сега ще ви кажем как да го направите.

Как да инсталирате тема в Yandex.Browser

Ако се чудите как да зададете анимиран фон за браузър Yandex, тогава добрата новина е, че е много лесно да направите това. Ето процедурата:

1. Отворете нов раздел

2. Намерете бутона " Конфигуриране на екрана "

Персонализирайте екрана в браузъра Yandex

3. В долната част на екрана ще намерите списък с детайлите, които можете да изберете и приложите към браузъра.

Всяка от темите, предлагани от Yandex.Browser, е анимирана. При един ход облаците, от другата страна на вятъра, растенията се люлеят, на третата капки падат дъждовните капки ... Изберете темата по свое усмотрение.

Как да активирате / деактивирате анимацията

Всяка от представените теми може да бъде анимирана и статична. Ако искате да включите или изключите анимацията, първо отидете в менюто за смяна на темите с горните инструкции и след това кликнете върху иконата за възпроизвеждане / пауза на избраната тема.

На екрана по-долу ще видите:

• избраната тема, кръгла в черна кутия;
• Икона за възпроизвеждане (ако снимката не се движи в момента);
• икона за пауза (ако в момента снимката е анимирана).

Анимационни теми в браузъра Yandex

Ако не ви харесват темите, представени от браузъра, задайте темата си. В този случай можете да инсталирате неподвижно изображение само във формат JPEG или PNG. За целта кликнете върху плюс и задайте пътя към изображението.

Персонализирана тема в браузъра Yandex

Приложната тема ще ви угоди всеки път, когато отворите нов раздел. В същото време на всички други раздели, страницата се коригира за интерфейса на конкретен сайт, така че елементите на темата няма да се показват.

Струва си да се отбележи възможният недостиг на тези теми. Разработчиците възприемат, че след пет минути от неактивната анимация спират да пестят компютърни ресурси. Но понякога анимацията не започва отново. В момента този проблем се решава и ако се сблъскате с това, достатъчно е да зададете отново темата чрез описания по-горе метод.

Тук такава проста инструкция ще ви помогне да персонализирате браузъра, да промените скрийнсейвърите за браузъра Yandex по Ваша преценка и да разрешите рядък, но съществуващ проблем по отношение на анимацията.