Все повече потребители се интересуват от въпроса за запазването на анонимността в интернет. За съжаление пълната анонимност не може да бъде постигната по никакъв начин, но с помощта на Tor за браузъра Mozilla Firefox ще можете да ограничите проследяването на трафика си от неоторизирани лица, както и да скриете горепосоченото истинско местоположение.

Tor е анонимен за Mozilla Firefox, който ви позволява да скриете личните данни в Интернет, като се свържете с прокси сървър. Например, с това решение можете да скриете истинското си местоположение - полезна функция, ако искате да използвате уеб ресурси, блокирани от доставчика или системния администратор.

Как да инсталирате Tor за Mozilla Firefox?

Вероятно сте чували, че Tor е популярен браузър, който ви позволява да поддържате максимална анонимност в интернет. Разработчиците дадоха възможност да използват Tor и през Firefox, но за целта трябва да изпълните следната процедура:

1. Изтеглете браузъра Tor и го инсталирайте на компютъра си. В този случай няма да използваме браузъра Tor, а Mozilla Firefox, но за да осигурим анонимността на Mozilla, се нуждаем от инсталирания Tor.

Изтеглете този браузър можете да проследите връзката в края на статията. Когато изтегляте Tor на компютъра си, инсталирайте го и след това затворете Firefox.

2. Стартирайте Tor и затворете този браузър. Сега можете да стартирате Mozilla Firefox.

3. Сега трябва да конфигурирате прокси сървър в Mozilla Firefox. Кликнете в горния десен ъгъл на бутона за менюто на браузъра и в показания прозорец отидете в секцията "Настройки" .

Tor за Firefox

Моля, имайте предвид, че ако браузърът ви има разширения, които работят за конфигуриране на мрежата, препоръчваме да ги деактивирате, в противен случай, след като изпълните всички описани по-долу действия, браузърът няма да може да работи правилно чрез Tor.

4. В лявата част на прозореца отидете в раздела "Допълнителни" . В горната част на браузъра отворете подраздела "Мрежа" . В секцията "Връзка" кликнете върху бутона "Конфигуриране" .

Tor за Firefox

5. В прозореца, който се отваря, поставете отметка в квадратчето "Ръчно конфигуриране на услугата за прокси сървър" и направете промените, както е показано на екранната снимка по-долу:

Tor за Firefox

6. Запазете промените, затворете прозореца за настройки и рестартирайте браузъра.

Отсега нататък браузърът Mozilla Firefox ще работи чрез Tor, което лесно ще заобиколи всички брави и ще запази анонимността, но не се безпокойте, че данните ви, преминаващи през прокси сървър, могат да се използват със злонамерени намерения.

Изтегляне на Tor безплатно изтегляне

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт