Тези, които често използват приложението uTorrent , са запознати с прекъсванията в процеса на изтегляне на файлове. Защо понякога файловете не се качват? Има няколко причини за това.

1. ISP има проблем. Това се случва, по правило, не често, но такова обстоятелство, на което потребителят не подлежи. В този случай можете да опитате само да получите информация за това колко скоро мрежата ще бъде възстановена.

2. uTorrent не се свързва с връстниците. Това е най-честата причина, поради която файлът не се зарежда. Нека разгледаме този случай по-подробно.

Ако uTorrent не изтегля, пише връзка с връстниците, първо трябва да се уверите, че празници на това изтегляне са налице. Ако те не са налице, това означава, че сега никой потребител не предоставя този файл за изтегляне. Можете да изчакате появата на разпространението или да намерите желания файл на друг тракера.

UTorrent празници

На второ място често връзката с празниците не се случва поради противодействието на защитната стена или антивирусната програма. В този случай трябва да ги забраните. Можете да замените защитната стена със свободна защитна стена. Ако не искате да инсталирате допълнителни приложения, можете да добавяте входящи връзки към списъка с изключения от защитната стена.

Изключения от защитната стена на UTorrent

Понякога намесата в изтеглянето създава ограничение на P2P трафика от доставчика. Някои от тях конкретно ограничават честотната лента на интернет канала за клиентски приложения или дори ги блокират. Понякога шифроването на протокола може да помогне, но този метод не винаги е ефективен. Следното описва схемата на действията за активиране на шифроването на протокола в приложението.

Активиране на uTorrent Encryption

Филтърът на IP адрес може също да създаде пречка за качването. Изключването му ще увеличи броя на наличните колеги. Изтеглянето на файла ще стане възможно не само от компютри, които са част от мрежата на потребителя, но и от други компютри, разположени извън Русия.

UPortrait IP филтър

И накрая, проблемът може да е в неправилната работа на торент клиента. Ако случаят е такъв, след рестартирането той ще започне да функционира в нормален режим и изтеглянето на файла ще бъде възстановено. За да рестартирате, излезте от приложението (опцията "Изход" ), след което го отворете отново.

Рестартирайте uTorrent

Надяваме се, че тези препоръки ще ви позволят да се справите с проблемите при изтеглянето на файлове чрез uTorrent .