Красиво проектираният текст привлича вниманието и задоволява окото. В Интернет можете да намерите хиляди видове шрифтове: от прости и директни, до сложни и къдрави. Ако обаче не можете да намерите нещо, което ви харесва, или искате да създадете нещо наистина оригинално, тогава можете да помогнете на различни програми да разработят свои собствени шрифтове. Един от тях е типът и сред неговите възможности могат да бъдат идентифицирани следните:

Създаване на шрифтове от нулата

В програмата има набор от най-простите инструменти, с които можете да създадете свой собствен уникален шрифт.

Инструменти за създаване на шрифтове от нулата в Тип

Редактиране на готови шрифтове

В Тип можете да отворите всички общи формати на файлови шрифтове. Благодарение на това лесно можете да изтегляте от интернет шрифта, който харесвате, и да го редактирате според вашите собствени желания.

Редактиране на готови шрифтове в Тип

Програмируеми команди

В допълнение към инструментите, описани по-горе, в Тип можете да използвате различни команди, които променят символа, който сте създали по определен начин.

Подготвени команди за редактиране на знаци в Тип

Тази програма обаче не се ограничава само до шаблонни команди - те могат да бъдат препрограмирани да изпълняват необходимите действия.

Инструмент за промяна на програмируеми команди за редактиране на знаци в Тип

Освен това, за по-лесна употреба, можете да зададете горещи ключове, които са отговорни за изпълнението на определени команди.

Присвояване на горещи клавиши към програмируеми команди в тип

Преглед на резултата

За да може потребителят да има представа какво получава, Типът съдържа няколко инструмента за преглед на резултата. На първо място, направените от вас промени ще бъдат показани в малка кутийка, съдържаща всички създадени символи.

Основният прозорец за преглеждане на символите се променя по време на създаването на Тип

Друг зрител е "Glyph Preview" .

Инструмент за преглед на визуализацията на Glyph в

За да имате обща представа за всички създадени от вас символи, трябва да използвате прозореца за визуализация на шрифтове.

Прозорец за преглеждане на шрифтови символи в таблица в Тип

Ако искате да знаете как създаденият от вас шрифт ще изглежда като приложен към текста, за тази цел в Тип можете да видите текста на шаблона, направен с вашия шрифт.

Прозорец за преглеждане на шрифтови символи за текст в Тип

достойнство

  • Лесен за употреба;
  • Възможност за преглед на резултата при създаването му.

недостатъци

  • Платен модел за разпространение;
  • Липса на подкрепа за руския език.

Тип - усъвършенстван редактор на шрифтове, предназначен основно за дизайнери и други хора, свързани с дизайна на текста. Тази програма ви позволява да създавате от самото начало своя собствен уникален шрифт или да редактирате съществуващ.

Изтеглете пробна версия на Тип

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт