Те казват, че колкото по-проста е колата, толкова по-малко вероятно е тя да се разпадне. Този израз обаче не е напълно вярно, защото бюджетните машини са с доста ниско качество на изграждане, а самите компоненти, които в някои случаи водят до периодични разбивки. Ето защо трябва непрекъснато да диагностицирате автомобила и да идентифицирате проблемите. Отлична програма за това е скенерът Tyranus Daewoo.

Незабавни показатели

Ще бъде честно да се каже, че повечето автомобилисти, които нямат специално образование просто не разбират всички възли на колата и повечето от функциите на такива програми просто не се нуждаят. След това можете да зададете логичен въпрос, какъв е този софтуер, който привлича такива водачи? Първо, те са мигновени показатели, които могат да представляват интерес, тъй като те често показват разбивка, която трябва да бъде незабавно елиминирана.

Незабавни индикатори Tyranus Daewoo Scanner_007

Tyranus Daewoo Scanner се различава от повечето със своя интересен интерфейс - всичко е красиво, ясно и очевидно тук. Въпреки това, има малък детайл, който трябва да се вземе предвид, преди да използвате такъв софтуер. Програмата никога няма да каже, че някой индикатор надвишава нормата или обратно, не достига до нея. Всички анализи трябва да се извършват независимо, разчитайки на собствените си познания или на специална литература, която лесно се намира в Интернет.

Изграждане на графики на индикаторите

Повечето специалисти по диагностика предпочитат програми, където има възможност за изготвяне на графики. Различни криви, синусоиди и други - това не е само геометрия, а по-скоро информативни показатели. Такъв чертеж е конструиран въз основа на индикаторите, които се предават към компютъра от управляващото устройство. Тъй като те трябва да бъдат в същия диапазон или да нарисуват определена цифра, резултатът ще бъде да се говори за наличието или отсъствието на аварии. Очевидно е по-разбираемо за по-опитен човек, но в много отношения е възможно да се разбере логично.

Графики Tyranus Daewoo Scanner_008

В представената програма са налице само 4 графики, единият от които отговаря за фиксирането на скоростта на автомобила, което не винаги е правилната информация. Например, същата температура на охлаждащата течност е данните, които помагат да се определи оперативността на цялата система и оттам важността на такава графика се увеличава многократно. Разбира се, всичко това е фиксирано на главния екран, но няма начин да проследявате промените и е невъзможно да следите всеки индикатор.

Промяна на интерфейса и контролера

Връзката с автомобила се осъществява чрез специални диагностични устройства, които могат да се свързват директно с лаптопа или чрез Bluetooth. Както и да е, всички тези устройства са различни и изборът им зависи от модела на автомобила, който трябва да бъде проверен за грешки. Ето защо изборът на такива параметри е удовлетворен, защото дава възможност на потенциалните потребители да разчитат на програмата, без да се страхуват, че няма да работи.

Контролери и интерфейс Tyranus Daewoo Scanner_009

Обаче е полезно да се разбере, че тази програма е подходяща само за Daewoo автомобили, така че е безполезно да се опитате да я използвате в други условия, дори ръчната настройка не помага.

достойнство

  • Програмата е напълно преведена на руски език;
  • Безплатна употреба;
  • Подходящ за начинаещи;
  • Има способността да конфигурира връзката.

недостатъци

  • Няма възможност за четене на грешки;
  • Подходящ само за използване на превозни средства Daewoo;
  • Вече не се поддържа от разработчика.

В резултат на това може да се каже, че такава програма ще бъде добър инструмент за диагностика, но изобщо не е подходяща за четене на грешки.